Løs Jakke

04.12.2015 22:00 Løs Jakke Herr Nilsen

Løs Jakke

Dette er Oslos lokale supergruppe, der medlemmene til sammen kan mønstre et par århundrer med musikererfaring. En samling med begavede musikere som aldri unnlater å sette lokalet på ende. Vi er glade for at de har tid til oss i en travel førjulstid.

Billetter kr 200,-/ medlemmer kr 150- kjøpes i døra eller på Hoopla.

Løs Jakke er en gjeng musikere med rutine og spilleglede som har turnert Norge og utland siden 60’ tallet med flere kjente band som Junipher Greene, Texas Twisters, Norsk Utflukt, Åge Aleksandersen, Trond Granlund, Marius Müller, Larsens Last Chance osv….

Navnet «LØS JAKKE» oppsto da de sommeren 2013 ble forspurt om å samle noen musikere for en spillejobb på Buckleys i Oslo. De ble enige om at låtvalget skulle være låter de hadde et forhold til, og at det skulle være litt løst i forhold musikksjanger, men at blues, rhythm & blues og bluesrock skulle være plattformen - derfor navnet «LØS JAKKE».

Selv om bandnavnet er «LØS JAKKE» presenteres musikken med stram utførelse, spilleglede og smittende humør. Bandet m/gjester gjorde høsten 2013 noen vellykkede konserter under navnet «John Mayall Tribute», som en hyllest til John Mayall i forbindelse med hans 80 års dag.

Gutta blander blues, bluesrock og rhythm & blues hentet fra artister som John Mayall, Fleetwood Mac, Boz Scaggs, Rolling Stones, Chuck Berry, Paul Butterfield, Spencer Davies, Canned Heat, Fab.T-Birds, JJ Cale, Robert Johnson, Howlin Wolf, Elmore James osv……

Løs Jakke består av:
Morty Christiansen – Gitar/Vokal (med bl.a. Marius Müller, Trond Granlund, Texas Twisters)

Åge Nilsen – Gitar/Vokal/Munnspill (med b.la. Texas Twisters, Green Carpet, Åge Nilsen Blues Band, Rubicon, Shuffle Kings)

Alex Johnsen – Tangenter/Vokal (med bl.a. The Wardens, Larsens Last Chance, Tailshakers)

Øivind Vilbo – Bass (med bl.a. Junipher Greene, Green Carpet)

Tore Wildhauer – Trommer (med bl.a. Åge Aleksandersen, Trond Granlund, Kåre Virud, Norsk Utflukt)

Østkanten Bluesklubb skrev i forbindelse med Christian Radich bluescruise 2013:
«Løs Jakke» fyller kravene til en «Supergruppe» med god margin. Sammenlagt har medlemmene et par hundre års banderfaring, og hver for seg skapt stor stemning for musikkelskere på Oslos utesteder og i Norge for den saks skyld de siste 40 – 50 årene.»