Magnus Berg Band

08.05.2015 22:00 Magnus Berg Band Herr Nilsen

Magnus Berg Band

Det nye gitarvidunderet Magnus Berg har kommet som et stjerneskudd det siste året og er nå tilbake fra en to måneders tur i USA hvor han avsluttet oppholdet med noen knallsterke konserter i Memphis. Herr Nilsen er stedet å være fredag 8. mai!

Billetter kr 150,- / medlemmer kr 100,- kjøpes i døra eller på Billettservice.

Magnus Berg er fra Skiptvedt og ble født i 1996. Han fikk sin første gitar (bygget av hans bestefar) i en alder av syv år og debuterte på Kraftfestivaluka i Askim som 12 åring, hvor han også i fjor ble tildelt Kraftprisen for 2013. Tidlig oppdaget Berg klassisk rock og første gitarist han prøvde å etterligne var Angus Young (AC/DC). Hans beundring for Young og andre klassiske rockgitarister ble større, når han oppdaget roten til musikken han lyttet til. Det var da han oppdaget bluesen og kunstnere som BB King, Howlin Wolf, Muddy Waters, Stevie Ray Vaughan, Otis Rush og Jimmy Reed. Disse musikerne har blitt inspirasjonen til hans melodiske og "gutsy" gitarstil.

I slutten av 2012 ble sangeren/låtskriveren Kirsten Thien betatt av Bergs gitarsolo under hans opptreden med Mike Zito på en bluesclub i Florida. Dette møtet skulle bli starten på et samarbeid der de bl.a. har turnert sammen i USA, Norge, Frankrike, Tyskland, Belgia og Nederland.

Men først og fremst leder Magnus Berg sitt eget band i Norge med en omfattende turnevirksomhet.

Magnus Berg har inngått kontrakt med plateselskapet Screen Door Records. Mens en ny plate begynte å ta form, ble den kjente produsenten Erik Boyd rekruttert til å produsere platen. I 2014 ble bandets plate "Cut me loose" utgitt i USA. Den inneholder 7 originalskrevene låter og 3 klassiske coverlåter og fikk flott mottakelse. Platen debuterte som nr. 9 på "Roots Music Reports Blues Album Charts" 19. november 2014. Låten "Cut me loose" har vært oppe på 3. plass over de mest spilte blueslåtene på radio i USA og låten "Drifting" var blant de 6 mest spilte. Albumet er også tilgjengelig på Spotify, Wimp og YouTube.

Etter USA-turneen er Magnus Berg nå klar for Herr Nilsen 8. mai. Møt opp for en fantastisk bluesopplevelse!

Bandet består av:

Magnus Berg, gitar og vokal
Bjørn Tore "Daffy" Larsen, munnspill
Håvard Sunde, trommer
Roy Oscar Pettersen, bass