Sommerblues 2015

20.06.2015 15:00 Div. artister Kværnerbyen

Sommerblues 2015

I samarbeid med Oslo Bluesklubb og OBOS inviterer vi igjen til den tradisjonelle sommeravslutningen i Kværnerbyen, og vi kan garantere store artister, fin utescene, godt drikke, god mat og veldig god stemning!

Vi starter opp omtrent kl 15:00 og bandene og artistene vi kan by på i år er Roof Top Orchestra (gratis), Rocksberg, Stina Stenerud & Her Soul Replacements, The Greens, Lady J & Her Bada Bing Band og Texas Twisters.

Billetter kr 350,- / medlemmer kr 300,- kjøpes i inngangen fra kl 16.00 eller på Billettservice. Medlemspris gis til alle med medlemskap i en klubb tilknyttet Norsk Bluesunion, og alle medlemmer av OBOS. HUSK MEDLEMSKORT!

Kl 15.00 Roof Top Orchestra (gratis)
Orkesteret spiller en god blanding av klassisk musikk, jazz, og folkemusikk.
De spiller norske klassikere som Grieg, Amdahl og Egner. Det bidrar til å gjøre norske låter eksotiske, og de eksotiske blir litt norske. Alt på en humoristisk måte.

Billettsalg fra kl 16.00.

Rocksberg
Øivind Aksberg, også "kjent" som Rocksberg leverer ekte varer med sin kassegitar og stompbox.
Han spiller groovy fingerstyle gitar som "stinker rock 'n roll" og beveger seg gjennom flere sjangre.
Aksberg spiller både eget materiale og låter av bla. Tommy Emmanuel, Merle Travis, Johnny Cash,
Frank Sinatra og Billy Idol.

Stina Stenerud & Her Soul Replacements

Stina Stenerud & Her Soul Replacement kommer garantert til å gi deg frysninger på ryggen. Det er få her hjemme som kan måle seg med hennes følelsesladde og sterke stemme. Hennes forkjærlighet for amerikansk old school soul, blues og jazz formidles med intens råhet, og Steneruds stemme brenner seg inn i ryggraden.  Og nå har de begynt å få øynene opp for henne i resten av Europa også. De  har opptrådt på festivaler både i Frankrike og Tsjekkia samt ved flere festivaler her hjemme. Med Stina får vi servert en herlig blanding av sitrende soul, blues og jazz. Sammen med sitt Soul Replacement kommer hun helt sikkert til å vinne mange nye fans.

The Greens  

Tribute til Peter Greens Fleetwood Mac. På slutten av 60-tallet skjedde det en forandring i norsk populærmusikkhistorie. I et blomstrende miljø av coverband, dukket det opp noen få idealister som begynte å lage sine egne låter. To av de bandene som utmerket seg var Junipher Greene og Ruphus. Begge bandene har gått inn i historien som flaggskip innen 70-tallets progrock. 40 år senere går medlemmer fra de to bandene sammen for å hedre en av sine store inspirasjonskilder Peter Greens Fleetwood Mac.

Fleetwood Mac utmerket seg ved å ivareta den amerikanske blues-tradisjonen på slutten av 60-tallet. Og med sin meget begavede gitarist, låtskriver og vokalist Peter Green ble de et av verdens mest populære bluesband. Peter Green ble dessverre offer for dopkulturen som gjennomsyret musikkbransjen på denne tiden, han opptrådte for siste gang med Fleetwood Mac 28. mai 1970, og vendte deretter ryggen til hele musikkbransjen. The Greens har plukket ut ca. 25 perler fra Fleetwood Mac's tidlige repertoar, og vil bruke sin erfaring til å fremføre disse på best mulig måte.

Lady J & Her Bada Bing Band
Lady J and her Bada Bing Band er et stilsikkert showband og består av drevne musikere, 9 tilsammen. Her får du både ståbass og fet blåserekke - som kjører lett "mafia-stil" hele veien. Ved sin side har Lady J 100 % kjemi med Tommy Larsen, en råtass av en gitarist/vokalist fra Skien, kjent fra Quarter Big bandSession og El' Kayenne. Bandet spiller Jump-blues og swing, er fulle av trøkk, og tar publikum tilbake til 50-og 60-tallet (husk dansesko!) Rett og slett et dødskult band!
Lady J er kjent for sin gjennomførte stil, sine røde kjoler og høster stor applaus for overraskelser på scenekanten - både musikalsk og visuelt. Hun svinser innom rockabilly og gammel jazz om anledningen byr seg, og henter inspirasjon fra artister som Candye Kane og Imelda May. For ei dame!

Texas Twisters

Svingende rock og blues som lager dansefot. Tøff rytmegitar og musikk i retning Fabulous Thunderbirds og Dave Edmunds. Texas Twisters er kjente og kjære for bluespublikummet i Oslo. Med sin hardtsvingende blanding av gitardrevet blues og rock har de opparbeidet seg et solid rykte blant norske konsertgjengere. Som navnet tilsier, er Texas Twisters sterkt influert av musikken fra The Lone Star State, og da særlig rootsrocken som vokste ut fra Austin-miljøet på 80-tallet med band som The Fabulous Thunderbirds, The LeRoi Brothers og Anson Funderburgh & The Rockets. Bandet er også påvirket av tradisjonelle bluesfolk som Hound Dog Taylor, Jimmy Reed, Elmore James, Willie Dixon og Muddy Waters. Bluesrockeren George Thorogood er i tillegg en betydelig inspirator.

Buss 32 fra Jernbanetorget. Tar 6 min og den går hvert 15 min.