Trond Granlund

20.02.2015 22:00 Trond Granlund Herr Nilsen

Trond Granlund

I 2014 feiret Trond Granlund 50-årsjubileum som konsertartist og 40-årsjubileum som plateartist. Den 13.november gav han ut jubileumsboksen ”50 år på veien” med 3cder, ny radiosingel Los meg, dokumentar og bok. Han gir seg ikke og det er ingen grunn til det, Trond Granlund er en av de få som bare blir bedre og bedre med årene! Østkanten Bluesklubb er glade for ha ham tilbake på vår scene.

Han er fortsatt en meget aktiv liveartist med eget band, og er i år i tillegg en del av en Beatles-oppsetning som er på turné rundt i landets kulturhus og har en rolle i Jesus Christ Superstar som Herodes på Lørenskog Hus nå i høst.

Det er ikke til å komme fra at Trond Granlund har hatt en karriere det har svingt av! 50-talls rocker, popartist med kjempesuksess, rootsartist med ditto suksess. På første halvdel av 70-tallet gjorde Granlund karriere som rockesanger, før han på 80-tallet gikk over til mer pop-influert materiale, og fikk hits som Give Me Time og Eloise i 1980, og Girl 16 og Julia, Julia i 1981. For albumet Pleasant Surprise (1981) fikk han Spellemannprisen, og også Stay The Night (1982) og Driftin' (1983) solgte meget bra.

 På 90-tallet fant han seg særdeles godt til rette innenfor norskspråklig, neddempet og nærmest tradisjonell visekunst. Trond Granlund er sangeren som virkelig har sunget seg inn i hjertene til norske radiolyttere i årene som har gått siden den norske debuten med Tida er’e ingen som kan snu fra 1995 som ble starten på Granlunds ”nye” velfortjente suksess. Den kritikerroste plata Sanger jeg lærte av faren min (2010), har blitt et fenomen som gjerne kan sammenlignes med det T Bone Burnettproduserte soundtracket til Cohen-brødrenes O Brother, Where Art Thou?, en samling sanger som på organisk vis fant veien til et stort, takknemlig og, ikke minst, rørt publikum.