Vidar Busk & His True Believers

30.01.2015 22:00 Vidar Busk & His True Believers Herr Nilsen

Vidar Busk & His True Believers

Vidar Busk åpner det nye året for oss i Østkanten Bluesklubb, med sitt smått legendariske True Believers. Fest, moro, blues og rock bebudes til ut i de små timer.

Billetter kr 300,- / medlemmer kr 250,- kjøpes i døra eller på Billettservice.

Vidar Busk kunne i 2014 feire et musikalsk jubileum og se tilbake på 30 svært innholdsrike og suksessfulle år som gitarist og artist. Det startet for alvor da han som 15-åring flyttet til USA og gikk fire år "i lære" som bluesmusiker. Tilbake i Norge i 1990 fikk han raskt rollen som gitaridol og har siden den gang vært en ener på sitt felt og en svært ettertraktet musiker. Veien har gått via bluesmiljøet til internasjonalt gjennombrudd med bandet True Believers og kontrakt med Warner Music. Han har mottatt to Spellemannspriser og Notodden Bluesfestivals ærespris. Det har blitt ni plateutgivelser, han har fått kjendisstatus og gjort opptredener på store festivaler og klubber over hele Europa. Året 2013 ble avrundet med vellykket deltakelse i norske Melodi Grand Prix.

De siste årene har han turnert med bandet og musikken han slo gjennom med i 1997, Vidar Busk & His True Believers. Publikumsetterspørselen etter å få gjenoppleve Vidars kjente låter fra 90-tallet har vært stor, og nå ser Vidar framover igjen og starter et nytt kapittel i karrieren. Har tar med seg band­navnet True Believers videre, men nå med ny besetning og ny musikk. Publikum vil fortsatt høre musikk fra hele Vidars karriere med låter som ”Stompin' Our Feet With Joy” og ”I Came Here to Rock”, men i tillegg vil man få ny musikk i velkjent energisk True Believers-stil.
Vidar Busk & His True Believers turnerer i 2014 som kvintett. Siste tilskudd i bandet er munnspilleren og vokalisten Eirik Bergene. Med fra original­besetningen til True Believers i 1996 er bassisten Rune Endal. Trommeslageren Alexander Pettersen har også spilt med Vidar i mange år. På orgel og piano finner vi Dag Yri.

I tillegg til konsertene med True Believers er det mange spennende planer i tiden framover. Blant dem er en Best of-utgivelse fra hele Vidars karriere, ny plate med True Believers og også den lenge planlagte utgivelsen med Knut Reiersrud. Det vil også bli en stor begivenhet når Vidars liv blir presentert i bokform i biografien som Aschehoug Forlag allerede er langt på vei med.

Vi ønsker dem hjertelig velkomne igjen!

I bandet:

Vidar Busk - gitar, vokal
Rune Endal - bass
Eirik Bergene - munnspill og vokal
Dag Yri - piano, orgel
Alex Pettersen - trommer