Bluescruise på Christian Radich med Rita Engedalen & Backbone

27.05.2016 17:00 Rita Engedalen & Backbone Christian Radich

Bluescruise på Christian Radich med Rita Engedalen & Backbone

Årets BluesCruise går av stabelen 27. mai. Det er en populær fjordtur som blir utsolgt hvert eneste år. I år stiller selveste Rita Engedalen & Backbone. Vi inkluderer rekebuffet, drikke kjøper du selv.

Billetter kjøpes hos Billettservice. Lenke over. Priser eks avgift: kr 725,-/ medlemmer kr 675,- . Barn 2-12 år kr 365,-..

Rita Engedalen er Spellemannprisvinner og publikumsfavoritt. I fjor feiret hun 10-årsjubileum som plateartist og har de siste årene bygget seg opp en stor tilhengerskare gjennom en imponerende rekke festivalopptredener og turnering i inn- og utland. I 2012 vant hun den prestisjetunge European Blues Challenge. Det er derfor med god grunn hun gjerne blir omtalt som Norges bluesdronning.

Damen fra Jondalen utenfor Kongsberg lanserte i 2014 et nytt album. ”My Mothers Blues” er Ritas femte soloplate og har hovedsakelig blitt til i Juke Joint Studio på Bok- og Blueshuset på Notodden sammen med Backbone, hennes faste band gjennom nærmere 20 år. Gospellåten ”Mississippi Prayers”, er spilt inn i Notoddens vennskapsby Clarksdale i Mississippi med artister tilknyttet det lokale bluesmiljøet.

Rita har selv skrevet alle låtene på albumet, med unntak av Kris Kristoffersens ”Epitaph (Black And Blue)” – en sang han skrev til Janis Joplin da hun gikk bort. Rita er ivrig opptatt av å trekke frem kvinnelige artister som har påvirket henne, og nettopp Janis Joplin er her en sentral og betydningsfull skikkelse – ikke minst i Ritas samarbeidsprosjekt med Margit Bakken, ”Damer i Blues”. Albumets tittelspor, ”My Mothers Blues”, er en vakker og sårbar folklåt dedisert til Ritas mor og andre sterke og tøffe kvinner som har kjent på ”bluesen” i livet.

Vi kan glede oss til en fin tur på fjorden – kombinasjonen av Ritas flotte stemme og fremragende musikalske utøvere kombinert med en (forhåpentligvis) blikkstille fjord er en sikker vinner. Velkommen til konsert!