Engla & Banditta med gjest Guro Von Germeten

11.03.2016 22:00 Engla & Banditta Herr Nilsen

Engla & Banditta med gjest Guro Von Germeten

I Østkanten Bluesklubb feirer vi med stolthet Den Internasjonale Kvinnedagen hvert år. Og vi er glade for å kunne ønske vårt faste husband (etter hvert) Engla & Banditta med kapellmester Tove Bøygard og Caroline Waters, velkommen tilbake til Herr Nilsens scene denne fredagen. Engla & Banditta er et fyrverkeri av et band med stor hjertevarme, spilleglede, formidlingsevne, humor og fengende låter, og i år er det selveste Guro Von Germeten som er gjesteartist!

Billetter kr 250,- / medlemmer kr 200,- kjøpes i døra eller på Hoopla.

Reint musikalsk befinner Engla & Banditta seg i et viltvoksende musikalsk landskap; En herlig blanding av finurlig arrangerte original- og coverlåter som fremføres på norsk, svensk og engelsk. Bandet består av internasjonalt anerkjente og Spellemanns-nominerte soloartister og toppmusikere med lang fartstid på scenen.

Guro von Germeten beskrives som Kaizers Orchestras skumle lillesøster, en kvinnelig Tom Waits eller Kate Bush på Edith Piaf-piller, men mest av alt er hun så inderlig seg selv: Guro von Germeten, «hun med det røde trekkspillet», leverer egenkomponerte låter i en smakfull og organisk miks av vintage jazz, balkanske takter, smektende popmelodier og lidenskapelige chansons. Hun hylles av store tyske aviser som det beste Norge har levert utover oljen, av Kongsberg Jazzfestival som en av de mest orginale artister i norsk og europeisk musikkliv, og av Bylarm som elektrisk, kraftfull og dramatisk.

Engla & Banditta er:

Tove Bøygard: (sang, gitar, munnspill, banjo, stortromme). Gitarspillende sangfugl fra banjolandet øverst i Hallingdal med et glødende samfunnsengasjement og et stort hjerte for banditter. Tove har gitt ut 5 plater med egne låter, den siste med duoen Bøygard, ”Blågras på Skrindo”, ble Spellemannsnominert i 2014.

Caroline Waters: (sang, piano, gitar, fiolin, djembe). Internasjonal multi-artist som byr på seg selv med stor stemme og humorbefengte fortellinger fra sitt fargerike liv, med sjel og energi! Caroline filmdebuterte som treåring og har en solid karriere bak seg som artist, låtskriver, filmkomponist og skuespiller, bl. a. i tospann med sin far, entertainerlegenden Per Asplin. Hun er for tiden svanger med sin 7. soloplate, Finding Venus.

Sara Andersson: (sang, el-gitar). Denne svenskeimporten av en gitardame speller fletta av de fleste, uavhengig av kjønn. Sara er et råskinn på scena, som med sin trådløse Gibson fort kan sitte på ryggen din og spelle dette årets mest hårete solo. Attpåtil skriver og synger hun fantastiske viser på svensk. Sara har blant andre spilt med Split Image og Halvsøstra til Kirsty.

Venja Ruud Nilsen: (bass, kastanjetter). Kastanjett-spillende bassist som har vært lenger i Bredtveit Kvinnefengsel enn de fleste andre banditter, nærmere bestemt i 25 år. Venja er dama som starta opp et av de viktigste og fineste sosiale tiltaka vi har for innsatte, nemlig Musikk i Fengsel og Frihet. Hun er en framifrå bassist og merittlisten over band hun har bassa i er lang, - vi nevner her bare noen: Halvsøstra, Gaya, Keisersnitt og Rimestad Rock and Polka band.

Bente Mari Mortensen: (sax, koring, perkusjon). Torskejegern fra Vega gir deg blåtoner og ramsalte rytmer fra den ytterste nøkne ø. Med saksofon, stemme, klang og rytme kan hun klemme vann ut av den hardeste stein. Bente Mari har i likhet med Venja oppholdt seg lenge på Bredtveit som musikkterapeut.