Klubbdagen Øyafestivalen

09.08.2016 19:00 Div. artister Herr Nilsen

Klubbdagen Øyafestivalen

Tradisjonen tro er Østkanten Bluesklubb vertskap for klubbdagen for Øyafestivalen på Herr Nilsen. En knallsterk lineup er satt sammen til det som kommer til å bli en fantastisk augustkveld.

Billetter: Kr 150,- kjøpes i døra. Gratis for de med Øya festival-ukespass.

Program:

19:00 Silver Lining
20:00 MK’s Marvellous Medicine
21:00 Tito Lausteen Quartet
22:00 Pristine
23:00 SKADA

Silver Lining
Gjennom en felles fasinasjon for Gillian Welch og hennes låtskriverkunst fant musikerne i Silver Lining raskt tonen. Etter å ha covret albumet ”Soul Journey” i sin helhet på The Crossroad Clubs klubbkonsept ”Sunday Classics” ble det nye bandet født. Siden har de jobbet med eget materiale og spilt flere konserter rundt i Oslo-området Det som skiller Silver Lining fra andre band i country/americana-sjangeren her til lands er at alle medlemmene bidrar med tekstmateriale og setter sitt preg på lydbildet..

Deres første singel kom 27. mai, og EP er ventet til høsten.» Stine og Live synger som om de var Emmylou og Linda, Halvor blander seg i harmoniene hist og pist og løfter ting noen ekstra hakk, de akustiske gitarene klinger utsøkt og Bjørnar krydrer med sitt lekre dobrospill.» skriver Erik Valebrokk i sin blogg.

https://www.youtube.com/watch?v=C3ovmfcVmXM

http://tidal.com/track/60702699

Tito Lausteen Quartet
Det er en tradisjon at fjorårets Union Blues Cup-vinner på Notodden Blues Festival spiller på Klubbdagen Øyafestivalen. Tito Lausteen Quartet spiller fengende moderne blues, tidvis iblandet drivende boogie woogie. Bandet har ambisjoner om å fremføre sangene sine med en entusiasme som får selv den mest hardføre dansenekter til å svinge med rocke-foten. De lover fengende riff, gode melodier og herlig stemning som vil holde publikum i bevegelse når de går på scenen på Herr Nilsen. Gutta i Tito Lausteen Quartet gjorde stor suksess på Bluesfest Eutin i Tyskland i Pinsehelga. Mottakelsen de fikk på sine tre konserter var formidabel og publikum ville bare ha mer.

https://www.youtube.com/watch?v=9FTV42P-av8

 

MK's Marvellous Medicine
"Der MK's Marvellous Medicine spiller, blir det snakket høyt om et uvanlig talent", skriver Dagbladet. Bergen Livespår at trioen vil sette sitt preg på musikkåret 2016! Marie Kristin lager ny og frisk gitar-musikk. «Post Hendrix» kalte Knut Reiersrud stilen, og magasinet Bluesnews har varslet at bandet vil ta Norge med storm.  Dette er heftig bluesrock som fremkaller glede, måping, gråt og luftgitar. “Marie Kristin Dale spiller allerede som en mester”, Dagbladet. "We want to hear more from this band from Norway", Radio Caroline, UK. "Hun har spilt gitar siden hun var tre!! "- Lars Lillo Stenberg

https://play.spotify.com/artist/7JgULGwdTlrRFc7yrc3Hce?play=true&utm_source=open.spotify.com&utm_medium=open

http://tidal.com/artist/5652416

 

Pristine
Det nord norske rocketoget ankommer hovedstaden 9.august! Frontet av vokalist og låtskriver Heidi Solheim har Pristine 3 utgivelser bak seg. Albumet Reboot ble sluppet i år som første utenfor landets grenser, og musikken tok Europa med storm og glimrende anmeldelser av plata.  I løpet av 2016 skal bandet ut på tre turneer i Tyskland, Nederland og Østerrike. Konserten på Herr Nilsen blir høstens eneste konsert i Norge. Pristine kommer fra den delen av landet hvor dagen aldri slutter på sommeren og natta aldri går over på vinteren. De ekstreme kontrastene inspirerte Heidi og bandet til å skrive like allsidig musikk, med en stor referanse til sine 70-talls rocke ikoner.  

https://youtu.be/CvXB2txj8tE

http://tidal.com/album/56151501

 

SKADA
SKADA har siden 2005 vært låtskriver og vokalist Joakim Sunds uflidde hjertebarn, en sonisk kjøter med brennende baller og sylskarpe, lyriske klør. SKADA er den oppriktige lyden av Oslos undergrunn, og de er det på norsk. Debutskiva «SJØLFORSKYLDTE HÆLVETE» ble sluppet feb. 2016. Blant bidragsyterne finner du Raga Rockers’ egne Hugo Alvarstein som medprodusent, og Tommy Akerholdt (Turboneger, OnklP & Slekta m.fl.) på trommer. Skivas første single «Bymåka» ble sluppet 27. nov, i samme åndedrag som bandet bidro på «SANNHET PÅ BOKS – En hyllest til Raga Rockers». Etter en av deres konserter skrev Norway Rock Magazine:» at de spår at dette bandet snart kommer til å spille på en større scene, med et velfortjent fyldigere publikum. Dette er norsk pønkrock på sitt beste!».

http://tidal.com/track/56669867