Rita Engedalen og Margit Bakken med Morten Omlid - Damer i Blues - akustisk

29.01.2016 22:00 Damer i Blues Herr Nilsen

Rita Engedalen og Margit Bakken med Morten Omlid - Damer i Blues - akustisk

Rita, Margit og Morten - tre prisbelønnede norske bluesmusikere åpner sesongen for oss, og er klare for en intim og akustisk konsert på Herr Nilsen! Historikk og musikalske juveler fra noen av de kvinnelige blueslegendene, fremføres av Rita & Margit i en nær og akustisk konsert. Denne kvelden har de med seg sin faste gitarist Morten Omlid.  En litt annerledes setting for de tre, og vi starter året med en konsert som vil bli husket lenge.

Billetter kr 200,-/ medlemmer kr 150,- kjøpes i døra eller på Hoopla.

”Damer i Blues” har gjennom snart 13 år på veien bygget seg opp til å bli et av Norges mest populære musikkprosjekter. Rita Engedalen og Margit Bakken har gitt ut kritikerroste og prisvinnende album under egne navn og i 2012 kom duoen ut med sitt første album i sammen.

Albumet «Broken Soul Blues» høstet mange «femmere» på terningen og fikk flotte anmeldelser.  Rita og Margit har de siste årene hatt mange konserter sammen, der de viktige kvinnene i bluesens historie hedres.

Duoen er svært opptatt av å formidle det sterke budskapet om bluesdamene som i sin tid både skrev, spilte og sang låter, men som ikke fikk friheten til å formidle dette ut til folket. Rita og Margit traff hverandre under prosjektet ”Bluesen Tøffe Damer” ført i pennen av Kristin Berglund (2003) og etter den tid, har de to ”bluessøstrene” fulgt hverandre tett og opptrådt på utallige musikk scener.

I sine konserter fremfører de et knippe av sine egne låter, samt ukjente og kjente låter fra noen av damene som har markert seg sterkt innenfor blues, folk, soul, gospel og hillcountryblues. Janis Joplin, Jessie Mae Hemphill, Memphis Minnie, Ida Cox, Big Mama Thornton, Bessie Smith, Elizabeth Cotten og ikke minst Kristin Berglund, er noen av damene som får sin velfortjente hyllest i løpet av en konsert.

Damer i Blues har i løpet av sine år på veien besøkt små og store scener i både inn og utland. Duoen har uten tvil fått en sterk posisjon i bluesmiljøet og i tillegg til en rekke konserter her hjemme, har de besøkt festivaler i både Sverige, Finland, Sveits, Italia og Tyskland. Alt tyder på at utenlandske festivaler også har fått øynene opp for denne duoen.