Stacie Collins (US)

11.11.2016 22:00 Stacie Collins Herr Nilsen

Stacie Collins (US)

Ett av de sikreste festkortene fra USA. Stacie er i byen - fans av ytterst bluesa countryrock har bare en ting å gjøre, sett av kvelden og ikke legg planer før et godt stykke ut på lørdag.

Konsertstart kl 22.00. Billetter kr 250,- / medlemmer kr 200,- kjøpes i døra eller på TicketCo.

Om noen noensinne har passet beskrivelsen «Honky Tonk Woman», så er det Stacie Collins fra Nashville, Tennessee.  Collins fronter et av rockens tøffeste bar-band, og hun gjør det med mikrofonen i den ene hånda og munnspillet i den andre.

Det hevdes at rockmusikken er ektefødt barn av country og blues, og om så er tilfelle, er det ingen tvil om at Stacie Collins er en høyst legitim arving etter rockens første villmann, Jerry Lee Lewis. Collins har fire album på sin CV, og skal etter sigende være på gang med ytterligere nytt album.

To av platene hennes er produsert av gitaristen Dan Baird, kjent fra Georgia Sattelites, også et band som ikke gikk av veien for å gjøre noe med hørselen til sine fans. Den siste av disse platene, «Sometimes ya gotta» (2011), inneholder også gitarspilling av Warner E. Hodges – grunnlegger av Nashvilles første store country-punk-rockband, Jason & the Scorchers. Bandet har vært en viktig inspirator for den typen countrymarinert rock´n´roll som Stacie Collins i dag er en ledende eksponent for. Ikke overraskende er Stacies ektemann, Al Collins, bassist både i Collins band, The Almighty 3 og i nettopp Jason & the Scorchers. Ekteparet Collins skriver også mye av bandets materiale sammen.

Photo: Copyright Jose Manuel Martin 2014