Tove Bøygard / Signe Marie Rustad

09.12.2016 22:00 Tove Bøygard/Signe Marie Rustad Herr Nilsen

Tove Bøygard / Signe Marie Rustad

Vi bestemte oss for å åpne julegaven vår til dere litt tidlig. Tove og Signe Marie er hver for seg plateaktuelle med et ørlite mellomrom. Signes ER kommet når vi er så langt på året. Tove har releasefesten hos oss i Østkanten i februar neste år. Denne kvelden er noe ganske annet. Her er de to, sammen på scenen og hver sin gitar. Settet er satt sammen av sanger de liker og har et forhold til. Hvor er du denne kvelden? På Herr Nilsen ja, sånn var det.

Konsertstart kl 22.00. Billetter kr 250,- / medlemmer kr 200,- kjøpes i døra eller på TicketCo.

Tove Bøygard er en singer/songwriter som vandrer i et variert musikalsk landskap. Tove har et stort samfunnsengasjement som hun formidler på en fremragende måte gjennom sin musikk. Som tidligere politiker, gammel Blitzer og gatearbeider har hun flere ulike arenaer å hente inspirasjon fra.

Og det er historier som fortelles; alt fra egne erfaringer til sterke opplevelser til andre mennesker. Som artist er hennes varemerke; bunnsolide tekster på hallingdialekt, sterke melodier og utpreget formidlingsevne.

På scenen oser det av engasjement og tilstedeværelse, samtidig som munnspill og gitar blir traktert med stor innlevelse. Sammen med en vakker stemme skaper Tove musikalske opplevelser med dybde og til ettertanke.

Tove Bøygard har gitt ut 5 plater med eget materiale. Hun ble Spellemannsnominert med duoen Bøygard i 2014 for plata ”Blågras på Skrindo”, produsert av Jonas Fjeld. Hun er nå i full gang med sitt andre soloalbum, og har nylig sluppet tre singler som kan sees og høres her: Den nye plata slippes 23. Januar 2017!

23. september 2016 slipper Signe Marie Rustad andreplata ”Hearing Colors Seeing Noises”, innspilt i Studio Paradiso med Marcus Forsgren (Jaga Jazzist, Bror Forsgren, The Lionheart Brothers) som produsent. Det ryktes om analog innspilling på Arne Bendiksens gamle båndmaskin, baklengsgitar à la Beatles Revolver, vokaldubbing à la Judee Sill, massiv reverb og massiv ammetåke. Låtene spenner fra dikt, i kledd beskjeden kassegitardrakt, til mer svevende og episke verk, slik som platas første singel ”The Space Song”. Andresingel ”The Truth” (ode til Robert Plant) ble sluppet tidligere i år sammen med en strålende, små-psykedelisk video og supportkonsert for amerikanske Israel Nash.

6. oktober 2016 går startskuddet for en landsdekkende releaseturné, med slippkonsert på Mono i Oslo. Med seg har Rustad et meget kompetent band, som i tillegg til folkemusiker Annar By, består av musikere som har spilt med blant andre Luke Elliot, St. Thomas, Folque og Erik Lukashaugen.

I 2012 debuterte Signe Marie Rustad med plata “Golden Town”, produsert av Håkon Gebhardt (Motorpsycho, HGH). Platetittelen er en direkte referanse til moren Marys oppvekstby Golden, Colorado. I 2013 var Rustad på turné i Colorado, hvor 1-årsdagen til debutplateslippet ble feiret med konsert i nettopp «Golden Town».  Musikkjournalist Tom Skjeklesæther nominerte like godt Rustad til årets beste norske debutant, og skrev videre at plata «kanskje var den aller beste utgivelsen» det året. Østlendingens anmelder ga debutplata terningkast 6, Hamar Arbeiderblad og Stavanger Aftenblad trillet begge terningkast 5, mens Dagbladet skrev at plata har «poetisk trøkk i tekster og melodier, og i stemmen til Signe Marie, som i oppsiktsvekkende grad behersker countryrock-sjangeren». Plata fikk god omtale i «Radio Rock» på P1 og både «The Gypsies» og «Lonely Rider» var i lang tid A-listet på NRK Hedmark & Oppland.  

Singer/songwriter Signe Marie Rustad er født og oppvokst på Rustad i Elverum, der skogen, elva og jordene har tilført en urokkelig ro og en vedvarende rastløshet. Mange av låtene hennes bærer derfor i seg en søken etter balanse mellom nettopp disse to elementene: roen og rastløsheten.  Flere har lagt vekt på den poetiske pondusen i Rustads tekster på førsteplata ”Golden Town”, og på oppfølgeren ”Hearing Colors Seeing Noises” flettes poesi og musikk inn i hverandre i større grad enn før.