Damer i Blues med gjest Tina Lie

10.03.2017 22:00 Damer i Blues Herr Nilsen

Damer i Blues med gjest Tina Lie

I Østkanten Bluesklubb feirer vi med stolthet Den Internasjonale Kvinnedagen hvert år. Og denne kvelden er endelig Damer i Blues tilbake hos sine venner i Østkanten Bluesklubb. Historikk og musikalske juveler fra noen av de kvinnelige blueslegendene, fremføres av Rita Engedalen & Margit Bakken i en nær og akustisk konsert. Denne kvelden har de med seg Tina Lie som gjest.

Konsertstart kl 22.00. Billetter kr 250,- / medlemmer kr 200,- kjøpes i døra eller på TicketCo.

”Damer i Blues” har gjennom mange år på veien bygget seg opp til å bli et av Norges mest populære musikkprosjekter. Rita Engedalen og Margit Bakken har gitt ut kritikerroste og prisvinnende album under egne navn og i 2012 kom duoen ut med sitt første album sammen.

 Albumet «Broken Soul Blues» høstet mange «femmere» på terningen og fikk flotte anmeldelser.  Rita og Margit har de siste årene hatt mange konserter sammen, der de viktige kvinnene i bluesens historie hedres.

Duoen er svært opptatt av å formidle det sterke budskapet om bluesdamene som i sin tid både skrev, spilte og sang låter, men som ikke fikk friheten til å formidle dette ut til folket. Rita og Margit traff hverandre under prosjektet ”Bluesen Tøffe Damer” ført i pennen av Kristin Berglund (2003) og etter den tid, har de to ”bluessøstrene” fulgt hverandre tett og opptrådt på utallige musikkscener. I 2016 var de sentrale i planlegging og gjennomføring av den store hyllestkonserten til den norske bluespioneren Kristin Berglund under Notodden Blues Festival.

I sine konserter fremfører de et knippe av sine egne låter, samt ukjente og kjente låter fra noen av damene som har markert seg sterkt innenfor blues, folk, soul, gospel og hillcountryblues. Janis Joplin, Jessie Mae Hemphill, Memphis Minnie, Ida Cox, Big Mama Thornton, Bessie Smith, Elizabeth Cotten og ikke minst Kristin Berglund, er noen av damene som får sin velfortjente hyllest i løpet av en konsert.

Tina Lie, fra Fåvang i Gudbrandsdalen, debuterte med albumet “Freedom Child” i 1998, og foreløpig siste utgivelse er “Immersions” fra 2014 – med coverlåter fra blant andre Leonard Cohen, Tom Waits og Joni Mitchell i roots/americana-landskapet. Lie har en veldig tilstedeværelse på scenen og kan være et fyrverkeri, men også tilbakelent i uttrykket. Uansett legger hun sjela si i sangene. Med sin rustne stemme formidler hun dem med stor troverdighet, enten det er eget eller andres materiale.