Klubbdagen Øyafestivalen

08.08.2017 19:00 Div. artister Herr Nilsen

Klubbdagen Øyafestivalen

Tradisjonen tro er Østkanten Bluesklubb vertskap for klubbdagen for Øyafestivalen på Herr Nilsen. En spennende lineup er satt sammen til det som kommer til å bli en fantastisk augustkveld.

Billetter: Kr 150,- kjøpes i døra. Gratis for de med Øya festival-ukespass.

Program:

19:00 Country Heroes
20:00 Twintoulouse
21:00 Silo
22:00 Howlin' Sun
23:00 Ila Auto

Country Heroes
I stedet for å rocke opp countrymusikken, tar Country Heroes den ned til det enkle, melodiøse og opprinnelige fra 1940- og 1950-tallets Amerika. Country Heroes startet å spille sammen i 2014. De fant sammen rundt Oslo Opry på nå nedlagte Buckleys Blues & Roots Joint. Tanken var å spille klassisk country med ny musikk og det dannet grunnlaget for bandet slik vi kjenner det i dag. De debuterte med den jukeboksvennlige 7" 'Forsake this heartache' i oktober 2015 på Safe and Sound Recordings og i januar 2017 kom deres debut fulllengder 'Southern Insecurity'.

Twintoulouse
I 2013 utga Halden-bandet Twintoulouse plata «Your Hour», første del av en trilogi. I år kom oppfølgeren «Is Now», som byr på en popmusikalsk jordomseiling. Mektig popmusikk, melodiøse strekk over rullende bølger med vind i seilene. Vakkert, velklingende, solskimrende, men også: Ensomhet og frykt under en stor himmel. Der den første platen tok for seg en reise over land, har de nå beveget seg ut på havet. Is Now er et album der bandet har tatt med seg de viktigste elementene fra debutplata – enkle låter, stor lyd – og samtidig tilfører enda mer popteft og deilig krydder.

Silo
Blues og rock'n'roll-inspirert musikk med ungdommeleg glød og energi! Silo fra Bremanger vant fjorårets utgave av Union Bluescup under Notodden Blues Festival. SILO har begynt å produsere egen musikk, men en del av låtene er fremdeles covermusikk av artister som Freddie King, Ray Charles, Otis Reading, Eric Clapton, Jimi Hendrix osv, men i egen stil. SILO liker å spille ”god gammel” musikk med ny ungdommelig glød og energi.

Howlin' Sun
Endelig et nytt ekte rockeband fra Bergen. Howlin’ Sun er et energisk og hardtslående garagerockband fra Bergen. Bandet er kjent for sin forkjærlighet for den riffbaserte, rå og upolerte rocken som herjet på 60- og 70-tallet. På scenen følger Howlin’ Sun opp med et kompromissløst og eksplosivt liveshow, dryppende av svette, selvtillit og spilleglede.

Ila Auto
Endelig er våre gamle venner i Ila Auto tilbake hos Østkanten Bluesklubb. Ila Auto har blitt kalt lokomotivet i norsk bluegrass, og det er få band som kan matche energien deres på scena. Med over 600 konserter bak seg på festivaler og klubber i Norge og Europa over snart 12 år, har bandet fått rykte på seg får alltid å gi publikum noe ekstra. En humørfylt festbombe, for å sitere en anmelder. Banjo, dobro, kontrabass og vaskebrett – Ila Auto tar alle med på en togtur inn i sin skakke verden. Ta plass, hold deg fast og blås i fløyta!