Bryggerigangen Bluesband

02.03.2018 22:00 Bryggerigangen Bluesband Herr Nilsen

Det er en svært rutinert gjeng som gjester Østkanten Bluesklubb og Herr Nilsen denne kvelden. Bryggerigangen Bluesband ble startet i 1978, og navnet kommer av at  alle bandmedlemmene bodde i "Bryggerigangen Borettslag" i Oslo. Bandet spilte inn plata "Blått Brygg" samme år, og NRK laget et 50 minutters TV-program om dem i gården, i studio og på scenen.

Bryggerigangen Bluesband

Konsertstart kl 22.00. Billetter kr 200,- / medlemmer kr 150,- kjøpes i døra eller på TicketCo.

Absurde verbalinnslag og komiske tekster, ofte framført på en  teatralsk måte, ble etterhvert bandets varemerke, og musikken bar preg  av at medlemmene har bakgrunn fra rock og blues.

Bandet ble svært populært og trakk fulle hus på intime klubber rundt omkring i hele landet. Ikke minst var de gjengangere på Prelaten i Tromsø og Trubadur i Trondheim fra slutten av 70-tallet og godt ut på  80-tallet, og de var i en årrekke husband på legendariske Club 7 i Oslo.  De spilte også på en mengde festivaler, deriblant jazzfestivalen i  Molde, Notodden bluesfestival, Atlanterhavsfestivalen i Kristiansund, Sandnesfestivalen, Glommafestivalen i Fredrikstad, Tyrifjorden  Bluesfestival og Drøbak Bluesfestival.

I -99 ble LP-platen «Blått Brygg» fra 1979 lansert på CD i  forbindelse med gruppas 20-års jubileum. I Blues Music Club ble platen kåret til månedens klassiker, og "Blått Brygg" ble, til tross for sin alder, landets 3. mest solgte bluesplate i 2000.

Bryggerigangen Bluesband består i dag av:
Tom Gjertsen - gitar, vokal
Bent Patey - gitar, vokal
Frode Larsen - bass, vokal
Olav Gustafsson - trommer

Tilsammen har bandets medlemmer bidratt på mer enn 100 plateinnspillinger med artister som bl.a. Halvdan Sivertsen, Geirr Lystrup, Anne Grethe Preus, Eric Anderson og Sverre Kjeldsberg.