Klubbkvelden Øyafestivalen

07.08.2018 19:00 Div. Artister Herr Nilsen

Tradisjonen tro er Østkanten Bluesklubb vertskap for klubbdagen for Øyafestivalen på Herr Nilsen. En spennende lineup er satt sammen til det som kommer til å bli en fantastisk augustkveld.

Klubbkvelden Øyafestivalen

Tradisjonen tro er Østkanten Bluesklubb vertskap for klubbdagen for Øyafestivalen på Herr Nilsen. En spennende lineup er satt sammen til det som kommer til å bli en fantastisk augustkveld.

Billetter: Kr 150,- kjøpes i døra. Gratis for de med Øya festival-ukespass.

Program

  • 19:00 The Secret Sound of Dreamwalkers
  • 20:00 Munroe/Knutsen 
  • 21:00 HM Johnsen
  • 22:00 Ask Carroll     
  • 23:00 Robert Moses and the Harmony Crusaders

The Secret Sound of Dreamwalkers
Kristine Marie Aasvang melodiøse komposisjoner og sangteknikker sender deg raskt til et steppelandskap i Asia, en forlatt countrybule, snødekte vidder i Finnmark eller fjellheimen lenger sør. Publikummere på bandets konserter har sammenlignet musikken hennes med Judee Sill og Sandy Denny.

Tekstene inneholder personlige observasjoner av medmenneskelige relasjoner med et billedkraftig språk som leker med drømmeaktige og mystiske symboler. Derav navnet The Secret Sound of Dreamwalkers.
Plata som kom på slutten av 2017 høstet strålende anmeldelser 
"Et smakfullt album spekket med vellyd" - 5/6, Øyvind Rønning, Dagbladet 

"Det her jo bare så utrolig fint at man ikke vet om man skal dåne eller bare legge seg ned for egen maskin, lukke øynene og nyte platen den er knakende god." -Kristin Winsents, Musikksjefen NRK P13
"...a debut album that is extremely compelling, and deeply moving, and one that is far from keeping any secrets." - Famous Last Words Records

Munroe/Knutsen
Munroe/Knutsen er en ny duo, men de har allerede gjort seg bemerket med sine tre singler utgitt i 2017. Med sin helt særegne stemning har duen utgitt låter som, selv ved første gjennomlytting, blir til klassikere. Det er noe rått og brutalt, varmt og sart i uttrykket som bare tid og historie kan veve sammen.
For historien begynner ikke her. Bestående av Marie Munroe og Christer Knutsen kjenner di kanskje disse to fra sine egne respektive solo-utgivelser: Munroe som pop-yndling med jazzbakgrunn og Knutsen som rockeprins. Siden 2004 har de vært hverandres støttespillere. På til sammen syv utgivelser har de fulgt hverandre: spilt og sunget på hverandres utgivelser; turnert sammen i band. På til sammen syv utgivelser har de fulgt hverandre – men aldri som likestilte – ikke før nå.
2016 gikk de i studio, for å begynne innspillingen av det vi den 26. januar fikk høre resultatet av da de slapp albumet A Murder Of Crows. Det er det første albumet til duoen Munroe/Knutsen. Det første, i en rekke, håper vi.

Har vi fått et norsk svar på Isobel Campbell & Mark Lanegan i disse to, bare enda mer dempet?https://www.dagbladet.no/kultur/den-nye-norske-superduoen/69371800

HM Johnsen 
Hans Marius Johnsener et nytt fantastisk gitartalent fra Vestlandet. Hans Marius markerte seg allerede som en talentfull gitarist i ung alder! Nå er er han 21, og hans første album “Chased” er sluppet.

Bandet vant den prestisjefulle konkuransen Norsk Bluesunions, Union Blues Cup på Notodden Bluesfestival i 2016.Det innebærer blant annet festivaljobber i USA og Tyskland. Men selv om han er omfamnet av bluesmiljøet, ser HM Johnsen seg selv som en rocker. Hans uttrykk og inspirasjon er også variert.

Han ønsker å bli blant sin generasjons gitarhelter! Hans forbilder er Eric Johnson, David Gilmour, Gary Moore, Mark Knopfler, Joe Bonamassa, Jeff Beck og ikke minst Dave Murray fra Iron Maiden! Det var Iron Maiden som fikk 9 år gamle Hans Marius til å velge musikken og gitaren.

Sjangermessig spiller HM Johnsen en form for bluesrock, men de varierte inspirasjonskildene hinter om ambisiøse låter med stort lydbilde. Kort sagt er HM Johnsen en ny spennende stemme i norsk musikkliv.

Ask Carol
"En reise gjennom varme og fengende melodier, stemningsfulle lydlandskap, med eksplosive utbrudd av rå energi og heftige gitarriff. Med Carol's særegne stemme, to gitarer i front og en Do-It-Yourself-attitude, har duoen Ask Carol skapt et fyldig og helhetlig lydbilde, kun med sine gitarer, basseffekter, og tromme-effekter. Fascinert av alle slags typer musikk, fra jazz til hard rock, er de ikke redd for å blande alt sammen i jakten på den gode låten. Musikken deres kan være mild og ettertenksom, før den plutselig slår deg i ansiktet med brutal kraft.

Siden starten i 2016 har de allerede turnert internasjonalt (Sør Korea, Filippinene, USA, Japan), og de jobber for tiden med sitt debut-album, planlagt til slutten av 2018. Før det kommer en EP, i løpet av våren.

Ikke alle norske band blir invitert til SXSW to år på rad.

Og akkurat som i musikken sin, er Ask Carol eventyrlystne. Så, hva blir det neste? Don't ask me, Ask Carol!"

Robert Moses and the Harmony Crusaders
I september 2013 gav Robert Moses and the Harmony Crusaders ut albumet Self-Developing Country på Voices of Wonder Records. Albumet fikk veldig gode anmeldelser, deriblant 5 i Dagbladet. Det endte også opp i flere Top Ten lister for 2013, som inkluderte Dagbladets liste, i tillegg til at albumet vant prisen for Best Alternativ Country Album of the Year fra Independent Music Awards i USA.

Robert Moses and the Harmony Crusaders turnerte i Norge og var på spillelisten til NRK Østfold med singelen ‘Take a Look at My Heart, Today’. I februar 2016 varmet Robert opp for Mark Olson and the Jayhawks på en turne i Norge.

Robert Moses and the Harmony Crusaders laget deres neste skive hos Subsonic Society Studios med Anders Møller, kjent fra Kåre and the Cavemen and Euroboys, og Spellemannsprisnominerte Torgeir Waldemar som co-produsenter. Albumet ble gitt ut 9. februar 2018 og et par singler ble sluppet i høsten 2017 som har fått utmerkede anmeldelser i tillegg til spilling på radio og vært inkludert i en rekke spillelister på Spotify.

Flotte anmeldelser har kommet på begge albumer.