Konsert for Amnesty - Engla & Banditta og Venjas Harem

26.10.2018 21:00 Engla & Banditta og Venjas Harem Herr Nilsen

Østkanten Bluesklubb holder hvert år en konsert der alt overskudd tilfaller Amnesty International, og der vi i samarbeid med Amnesty fokuserer på ett av organisasjonens arbeidsområder. Dette året kan vi by på Engla & Banditta og Venjas Harem! Kom og støtt en god sak!

Konsert for Amnesty - Engla & Banditta og Venjas Harem

Start kl 21.00. Åpning og appell ved Amnesty. Billetter kr 250,- / medlemmer kr 200,- kjøpes i døra eller på TicketCo.

Bandet "Venjas Harem" har sitt utspring fra "Musikk i fengsel og frihet", som er et landomfattende musikkprosjekt som Venja startet for nesten 30 år siden."Venjas Harem" består idag av 8 kvinnelige musikere som alle har slitt med rus eller kriminalitet. Bandet driftes av musikkterapeutene Bente Mari Mortensen og Venja Ruud Nilsen og de spiller mange sjølvlagde låter.

Engla & Banditta er et fyrverkeri av et band med stor hjertevarme, spilleglede, formidlingsevne, humor og fengende låter. Reint musikalsk befinner Engla & Banditta seg i et viltvoksende musikalsk landskap; En herlig blanding av finurlig arrangerte original- og coverlåter som fremføres på norsk, svensk og engelsk. Bandet består av internasjonalt anerkjente og Spellemanns-nominerte soloartister og toppmusikere med lang fartstid på scenen.

Engla & Banditta er:
Tove Bøygard: (sang, gitar, munnspill, banjo, stortromme). Gitarspillende sangfugl fra banjolandet øverst i Hallingdal med et glødende samfunnsengasjement og et stort hjerte for banditter. Tove har gitt ut 5 plater med egne låter, den siste med duoen Bøygard, ”Blågras på Skrindo”, ble Spellemannsnominert i 2014.

Sara Andersson: (sang, el-gitar). Denne svenskeimporten av en gitardame speller fletta av de fleste, uavhengig av kjønn. Sara er et råskinn på scena, som med sin trådløse Gibson fort kan sitte på ryggen din og spelle dette årets mest hårete solo. Attpåtil skriver og synger hun fantastiske viser på svensk. Sara har blant andre spilt med Split Image og Halvsøstra til Kirsty.

Venja Ruud Nilsen: (bass, kastanjetter). Kastanjett-spillende bassist som har vært lenger i Bredtveit Kvinnefengsel enn de fleste andre banditter, nærmere bestemt i 25 år. Venja er dama som starta opp et av de viktigste og fineste sosiale tiltaka vi har for innsatte, nemlig Musikk i Fengsel og Frihet. Hun er en framifrå bassist og merittlisten over band hun har bassa i er lang, - vi nevner her bare noen: Halvsøstra, Gaya, Keisersnitt og Rimestad Rock and Polka band.

Bente Mari Mortensen: (sax, koring, perkusjon). Torskejegern fra Vega gir deg blåtoner og ramsalte rytmer fra den ytterste nøkne ø. Med saksofon, stemme, klang og rytme kan hun klemme vann ut av den hardeste stein. Bente Mari har i likhet med Venja oppholdt seg lenge på Bredtveit som musikkterapeut.