Spoonful of Blues

23.02.2018 22:00 Spoonful of Blues Herr Nilsen

Spoonful of Blues er tilbake på Østkanten Bluesklubb! Spoonful of  Blues er kjent for hele tiden å utfordre blues-sjangerens grenser, og har en unik evne til å skrive fengende låter som lett får innpass på radio og påkaller entusiastisk allsang på bandets konserter i inn og  utland. Den siste plata som kom i 2017, «Howlin' Screamin' and Cryin'» er intet unntak i så måte. Spoonful of Blues har med sin unike blanding av tøff sørstatsblues og  klassisk rock opparbeidet seg en posisjon som et av Norges beste liveband og mest karakteristiske bluesband. Spoonful of Blues er på alle  måter en unik opplevelse, og bandets konserter er høyst vanedannende affærer. Dette blir en tøff kveld på Herr Nilsen!

Spoonful of Blues

Konsertstart kl 22.00. Billetter kr 200,- / medlemmer kr 150,- kjøpes i døra eller på TicketCo.

Gjennom  fengende rock, intens blues, hjerteskjærende Mississippi-soul og  fengende pop skildres mennesker på siden av samfunnet. Musikken til  Spoonful of Blues kan plasseres i et variert og utemmet musikklandskap i  retning av The Rolling Stones, AC/DC, Tom Petty & The  Heartbreakers, R.L. Burnside, Junior Kimbrough, North Mississippi  Allstars, The Beatles, Canned Heat, Mott The Hoople og T. Rex. Da bandet  i november slapp singelen «One Of The Boys» konkluderte avisa Telen i en rosende omtale med at Spoonful of Blues med dette har etablert en  egen sjanger: "Norwegian glam blues".

«Howlin' Screamin' and  Cryin'» er spilt inn i Juke Joint Studio på Notodden og er produsert av bandets frontfigurer og låtskrivere Morten Omlid og Jostein Forsberg. Her er det 11 låter som med sine medrivende rock, blues, soul og  Americanaelementer lett engasjerer lytterne og  trekker de med inn i  Spoonful of Blues sin verden av mørke bakgater, lysskye elementer, ville  rockeklubber og mennesker i konstant kamp med  seg selv og med et  samfunn der de aldri helt klarer å knekke tilpasningskoden.

Spoonful Of Blues turnerer norske klubber og festivaler med fulle hus og de turnerer stadig oftere internasjonalt med økende hell. Sverige, Danmark, Finland, Frankrike, Polen og USA står årlig på turneplanen, og bandet står bak plateinnspillinger som blir lovprist på begge sider av Atlanteren. 

Foruten deres egne kritikererroste plateutgivelser så har Notoddenguttene vært involvert i tre album som har vært nominert til Blues Music Awards i USA: Super Chikans album ”Chikadelic”, Lazy Lesters store comeback-album «You Better Listen» og Louisiana Reds ”Back To The Black Bayou”. Med Super Chikan så vant de sågar Blues Music Awards i katergorien «Traditional Blues Album of the Year». Det er unikt og har ikke skjedd med noen norske bluesband hverken før eller siden. 

Spoonful Of Blues er:
Jostein Forsberg: vokal, munnspill
Morten Omlid: gitar, vokal
Eskil Aasland: trommer, vokal
Tony Caddle: bass