JT Lauritsen & The Buckshot Hunters

01.11.2019 21:00 JT Lauritsen & The Buckshot Hunters Herr Nilsen

Jan Tore (JT) Lauritsen og hans Buckshot Hunters er et av landets mest renommerte og hardtarbeidende band. Bandet har turnert over hele Europa og til så fjerne steder som Australia, Svalbard og USA. Bandet som ble startet i 1995 av Jan Tore Lauritsen og gitarist Arnfinn Tørrisen, gav i april 2018 ut sitt 8. album, Blue Eyed Soul Vol.1 og hadde da release hos Østkanten Bluesklubb på Herr Nilsen. I år var gjengen nominert til spellemannprisen for plata Blue Eyed Soul Volume 1.

JT Lauritsen & The Buckshot Hunters

Jan Tore (JT) Lauritsen og hans Buckshot Hunters er et av landets mest renommerte og hardtarbeidende band. Bandet har turnert over hele Europa og til så fjerne steder som Australia, Svalbard og USA. Bandet som ble startet i 1995 av Jan Tore Lauritsen og gitarist Arnfinn Tørrisen, gav i april 2018 ut sitt 8. album, Blue Eyed Soul Vol.1 og hadde a release hos Østkanten Bluesklubb på Herr Nilsen.  I år var gjengen nominert til spellemannprisen for plata Blue Eyed Soul Volume 1.

Konsertstart kl 21.00. Billetter inkl avgift, kr 275,- / medlemmer kr 225,- kjøpes i døra eller på  TicketCo.

Bandet har fått en flom av inspirasjon i det siste, i møte med et stadig større publikum. På Blue Eyed Soul Volume 1 og 2 inviterte bandet gjesteartister som Mike Zito og Dave Fields til ”Mo`s Garage”, hvor bandet har spilt inn alle låtene. Flere av låtene ble laget der og da, som en jam-session.

Blue Eyed Soul Volume 1 inneholder flere sjelfulle låter som ”Nothing Takes The Place Of You”, ”Sweet On Me” og ”Please Help Me Now” hvor J.T. virkelig synger med hjertet utenpå skjorta. På andre spor som ”Be My Girl”, ”Back Pain Shuffle” og ”You Got Me Down” viser J.T. Lauritsen & The Buckshot Hunters en mer leken side av seg, hvor de flørter med stilarter fra New Orleans, Chicago og Mississippi.

På dette albumet har bandet fått 4 låtbidrag fra andre artister, blant annet en skrevet av Mike Andersen fra Danmark sammen med den legendariske låtskriveren Gary Nicholson, som har vært fast låtskriver for blant annet Delbert McClinton. Låten starter albumet og heter ”Anything I Can Do”. Det er et spor som lener seg over i soul-land med deilig orgelspill fra Paul Wagnberg og et herlig blåsearrangement fra Børge-Are Halvorsen. Dette i tillegg til flotte låter fra Monika Nordli, Dave Fields og Mike Zito samt en coverlåt, « Nothing takes the place of you»  av Tussaint McCall som ble skrevet og utgitt første gang 12 juli 1967 bare 3 dager etter at J.T. ble født.

Enjoy!

BUCKSHOT HUNTERS BESTÅR I DAG AV:

Jan Tore (J.T.) Lauritsen: Vokal, trekkspill, munnspill og Hammond B3
Morten Nordskaug: Bass og Vokal
Jon Grimsby: Trommer og Vokal
Arnfinn Tørrisen: Gitarer
Ian Fredrick Johannesen: Gitarer