Songwriters in the Round: Bendik Brænne, Tove Bøygard, Claudia Scott og Jeff Wasserman

03.05.2019 21:00 Div. Artister Herr Nilsen

Songwriters in the Round: For folk som liker singer-songwriter-tradisjonen er det god grunn til en tur på Herr Nilsen denne fredagen. Artistene Bendik Brænne, Claudia Scott, Jeff Wasserman og Tove Bøygard har slått seg sammen for å gjøre en ekslusiv konsert ”In the round” – slik det gjøres låtskrivere i mellom “over there”! Sittende i halvsirkel på scenen framfører de egne låter fra en rikholdig og variert katalog – og serverer blått brygg med americana, folk, blues, trad. & country, på norsk og på engelsk. I tillegg til å være artister og låtskrivere er de alle utmerkede instrumentalister, så det er duket for en helt spesiell aften!

Songwriters in the Round: Bendik Brænne, Tove Bøygard, Claudia Scott og Jeff Wasserman

Songwriters in the Round: For folk som liker singer-songwriter-tradisjonen er det god grunn til en tur på Herr Nilsen denne fredagen. Artistene Bendik Brænne, Claudia Scott, Jeff Wasserman og Tove Bøygard har slått seg sammen for å gjøre en ekslusiv konsert ”in the round” – slik det gjøres låtskrivere i mellom “over there”!
Sittende i halvsirkel på scenen framfører de egne låter fra en rikholdig og variert katalog – og serverer blått brygg med americana, folk, blues, trad. & country, på norsk og på engelsk. I tillegg til å være artister og låtskrivere er de alle utmerkede instrumentalister, så det er duket for en helt spesiell aften!

Konsertstart kl 21.00. Billetter inkl avgift kr 300,- / medlemmer kr 250,- kjøpes i døra eller på TicketCo.

Tanken er at dette blir et gjentakende konsept med jevne mellomrom og med forskjellige artister og dette er første runde!

Bendik Brænne er en norsk produsent, låtskriver og artist fra Bærum i Akershus. I januar 2012 debuterte han som soloartist på Rockefeller som support for Valentourettes, og har siden da spilt på flere store festivaler. I 2018 kom foreløpig siste album; Benedictionary til svært gode kritikker. De tre foregående albumene til Bendik ble alle nominert til Spellemannprisen, og han har fått med statuetten hjem to ganger. Se ikke bort fra en ny nominasjon.

Tove Bøygard er kjent for sine sceneopptredener med sterke melodier og tekster på hallingdialekt. Hun har gitt ut seks album med eget materiale som alle har høstet ovasjoner fra en samlet musikkpresse.  Så også med det nye albumet, «Jord» som ble sluppet i januar. Albumene har blitt en reise i et liv og musikalske landskaper som låner fra både country, rock, folk og visepop. Grunnsteinene i musikken er bunnsolide tekster på hallingdialekt og sterke melodier. En konsertopplevelse med Tove Bøygard setter sine spor hos tilhørerne og det kommer garantert til å skje denne gangen også.

Claudia Scott er en av de mest betydningsfulle artister vi har i Norge innenfor genrene rootsrock og country, og har gjort seg bemerket internasjonalt både som soloartist, multi-instrumentalist og låtskriver. Som musiker og låtskriver får Claudia vist sine mange talentfulle sider. Hun er en uredd artist som har våget å gå sine egne veier i søken etter en egen musikalsk identitet. Hun har en rekke kritikerroste album bak seg, med nå 2 Spellemann-priser, og en rekke nominasjoner. Hun har mottatt tre prestisjetunge låtskriverpriser i USA, i tillegg til å være en ettertraktet musiker for en rekke store artister. Hun har hatt et fantastisk jubileumsår i 2018, hvor hun har markert 25 år som soloartist, og besøkt store deler av landet enten med fullt band, eller duo.

Jeff Wasserman er en amerikansk musiker og låtskriver opprinnelig fra East Norwich, New York, men bosatt i Norge siden 1983. Han har siden tidlig på 80-tallet vært med i det norske-amerikanske bluegrassbandet Gone at Last som ble nominert til Spellemannprisen for debutalbumet Gone at Last. Om du ikke har hørt om Jeff Wasserman, så har du garantert hørt sangene hans. Mest kjent er kanskje «Everyone Needs A Friend Sometimes» en av mange låter Jeff har skrevet og som Dance With A Stranger gjorde til en landeplage her til lands. Amerikaneren har 350 låter på over 75 album og dusinvis av artister i alle sjangere. Som musiker og multi-instrumentalist har han vært en reisende ambassadør for amerikansk folkemusikk gjennom mer enn 30 år.