Songwriters in the Round: Jonas Alaska, Stine Andreassen, Signe Marie Rustad og Jeff Wasserman

06.09.2019 19:00 Div. Artister Herr Nilsen

Andre runde! For folk som liker singer-songwriter-tradisjonen er det god grunn til en tur på Herr Nilsen denne fredagen. Artistene Jonas Alaska, Stine Andreassen, Signe Marie Rustad og Jeff Wasserman har slått seg sammen for å gjøre en ekslusiv konsert ”in the round” – slik det gjøres låtskrivere i mellom “over there”! Sittende i halvsirkel på scenen framfører de egne låter fra en rikholdig og variert katalog – og serverer blått brygg med americana, folk, blues, trad. & country, på norsk og på engelsk. I tillegg til å være artister og låtskrivere er de alle utmerkede instrumentalister, så det er duket for en helt spesiell aften!

Songwriters in the Round: Jonas Alaska, Stine Andreassen, Signe Marie Rustad og Jeff Wasserman

Andre runde! For folk som liker singer-songwriter-tradisjonen er det god grunn til en tur på Herr Nilsen denne fredagen. Artistene Amund Maarud, Stine Andreassen, Signe Marie Rustad og Jeff Wasserman har slått seg sammen for å gjøre en ekslusiv konsert ”in the round” – slik det gjøres låtskrivere i mellom “over there”!
Sittende i halvsirkel på scenen framfører de egne låter fra en rikholdig og variert katalog – og serverer blått brygg med americana, folk, blues, trad. & country, på norsk og på engelsk. I tillegg til å være artister og låtskrivere er de alle utmerkede instrumentalister, så det er duket for en helt spesiell aften!

Konsertstart kl 21.00. Billetter inkl avgift kr 300,- / medlemmer kr 250,- kjøpes på TicketCo.

Tanken er at dette blir et gjentakende konsept med jevne mellomrom og med forskjellige artister og dette er andre runde!

Jonas Alaska vant Spellemannsprisen for sitt debutalbum i 2011, og har gitt ut til sammen 4 album og turnert i en årrekke i inn- og utland. For tiden er han aktuell med trioen Hollywood, som består av ham selv, samboeren Billie Van (Merete Pascual) og kompisen Mikhael Paskalev. Jonas Alaska er kjent for sine sterke, personlige tekster kombinert med catchy melodier i sjangeren folk/country/indie-pop.

Stine Andreassen er en av de viktigste aktørene innen norsk americana. Hun er hovedlåtskriver og sangstemmen i Americanabandene "Northern Belle" og "Silver Lining". Silver Lining gjorde seg raskt bemerket på den vitale, norske americanascenen og ga ut ep-en «I’ll Be Waiting for You (In the Grey)» i januar 2017. Sommeren 2018 kom den ordentlige platedebuten «Heart And Mind Alike» til kjempekritikker. Der Silver Lining i større grad tar utgangspunkt i folk-sjangeren, går The Northern Belle i bresjen for country-inspirert popmusikk.  The Northern Belle ble startet i 2012 og frontes av vokalist og låtskriver Stine Andreassen. De ga ut debutalbumet "The Northern Belle" i 2015 og albumet "Blinding Blue Neon" i 2018. For "Blinding Blue Neon" ble de nominert til Spellemannprisen 2018 i klassen country.

Signe Marie Rustad er født og oppvokst på Rustad i Elverum, der skogen, elva og jordene har tilført en urokkelig ro og en vedvarende rastløsheten. Flere av låtene hennes bærer i seg en søken etter balanse mellom nettopp disse to elementene: roen og rastløsheten. Hun debuterte i 2012 med albumet «Golden Town», en plate som svært ufortjent fløy under radaren til de fleste store mediene, men som uansett hadde tilstrekkelig med luft under vingene til at den er like relevant fire år senere. Oppfølgeren, «Hearing colors seeing noises» ble nominert til Spellemann i 2016. Artist og låtskriver Signe Marie Rustad fra Elverum har gitt ut to soloplater: Golden Town (2012) og Hearing Colors Seeing Noises (2016). Sistnevnte mottok hun en Spellemann-nominasjon for. 1. november 2019 slipper Rustad tredjeplata When Words Flew Freely, på nyoppstartede Die With Your Boots On Records. Signe Marie Rustad er en av de sterkeste låtskriverne vi har her til lands. Bare synd ikke flere har fått det med seg. Den situasjonen kommer til å endre seg i 2019.

Amerikaneren Jeff Wasserman er en amerikansk musiker og låtskriver opprinnelig fra East Norwich, New York. Hans kredit som låtskriver for mange norske artister i mer enn 30 år siden han kom til landet vårt i 1983 er en imponerende liste over «hvem er hvem» i norsk og skandinavisk musikk. Etter å ha bidratt på mer enn 75 album, i all hovedsak for andre enn seg selv, og blitt kreditert for mer enn 350 utgitte sanger. Han har hatt sitt musikalske hjem i Norge som en reisende ambassadør for amerikansk Folkemusikk, blues og bluegrass i over 35 år med skoleprogrammer som “Appalachia”, “This Land is Your Land”, “Damer i Blues” og “Fra Hadeland til prærien” og som medlem av det lengstlevde norske bluegrass-bandet Gone At Last, sammen med Terje Kinn, Jørun Bøgeberg og etter hvert også Knut Hem siden 80-tallet, og har nylig satt et nytt levende rootsband på veien - Jeffrey’s Reverie.