Damer i Blues m/ band & Monika Nordli og Tove Bøygard

06.03.2020 21:00 Damer i Blues Herr Nilsen

I Østkanten Bluesklubb feirer vi med stolthet Den Internasjonale Kvinnedagen hvert år. Årets konsert er med Damer i Blues m/band & Monika Nordli og Tove Bøygard . Konsertstart kl.21.00.

Damer i Blues m/ band & Monika Nordli og Tove Bøygard

Konsertstart kl.21.00. Billetter inkl.avg. kr.300,- / medlemmer NBU kr.250,- på TicketCo

Damer i Blues .

Margit og Rita er svært opptatt av å formidle det sterke budskapet om bluesdamene som i sin tid både skrev, spilte og sang låter. Publikum får sterke historier om de kvinnelige forkjemperne som gjennom sine tekster og sin musikk formidlet sorg, glede, kamp og smerte.

Rita og Margit traff hverandre når de var gjester på «Bluesens Tøffe Damer» med Kristin Berglund.

 I sine konserter fremfører de et knippe av sine egne låter, samt ukjente og kjente låter fra noen av damene som har markert seg både innenfor blues, folk, soul, gospel og hillcountryblues: Janis Joplin, Jessie Mae Hemphill, Memphis Minnie, Ida Cox, Big Mama Thornton, Bessie Smith, Sister Rosetta Tharpe, Alberta Hunter, Odetta Holmes, Elizabeth Cotton og ikke minst Kristin Berglund, er noen av kvinnene som får sin velfortjente hyllest!

Med stolthet kan vi også fortelle at Rita Engedalen har mottatt mange «høyt hengende» priser for sitt musikalske arbeid og sine utgivelser gjennom årene!
Spellemannspris i klassen Blues i 2006 for sitt album «Heaven ain’t ready for me yet»
Sommeren 2015 stod Damer i Blues på scenen i Clarksdale Mississippi på den legendariske festivalen “Sunflower River Blues & Gospel Festival»
Duoen holdt to konserter og fikk en varm mottagelse i «bluesens vugge» Mississippi.

 “People always say that I didn’t give up my seat because I was tired, but that isn’t true…

   No, the only tired I was, was tired of giving in” -          Rosa Park

 I would like to be remembered as a person who wanted to be free. 

So other people would be also free” -          Rosa Park                      . Foto: Christin Lund. 

 

Monika Nordli er oppvokst i Nissedal i Telemark, men bor nå i Oslo. Monika er utdannet sosionom, men jobber for det meste som musiker. Monika har fått mye fin oppmerksomhet i pressen for debutalbumet «Minor mode» fra 2005 og oppfølgeren «Shipping out» fra 2008, og har fått flere radiolistinger fra begge albumene. Musikalsk plasserer hun seg i et rustikt poplandskap med smakfulle countryreferanser. På sitt nye album har hun valgt å forlate det engelskspråkelige til fordel for sin vakre dialekt. De siste tre årene har Monika samarbeidet med Steinar Albrigtsen om låtskrivingen, og han har også produsert «Fotfeste». Foto: Heidi Arc.

Tove Bøygard er kjent for sine sceneopptredener med sterke melodier og tekster på
hallingdialekt.Hun har gitt ut seks album med eget materiale som alle har høstet ovasjoner fra en samlet musikkpresse. Hennes siste album «Jord» er intet unntak. Både oppmerksomheten og mottagelsen har vært overveldende. Musikkskribentene beskriver utgivelsen som et solid mesterverk med terningkast seks fra Aftenposten, Bluesnews, Sterio +, Viser.no m.fl.

Konserten denne kvelden vil starte akustisk, hvor publikum vil få oppleve et personlig og nært møte med Margit, Rita, Monika og Tove. Hver for seg, og i felleskap vil de løfte frem sterke tekster som har satt spor og som har gitt inspirasjon.

Damer i Blues har også med seg sine faste musikere Morten Omlid på gitar og Eskil Aasland på trommer.

Denne kvelden vil avsluttes med ALLE på scenen.

Det vil garantert bli god stemning med Mississippi Blues fra Telemark & Hallingdal.