Ledfoot

01.05.2020 21:00 Ledfoot Herr Nilsen

Gothic Blues; Dette bør ingen medlemmer gå glipp av. Ledfoot (Tim Scott McConnell) er en fantastisk liveartist med en lang merittliste bak seg der låtene hans er blitt spilt inn av flere, bl.a. Bruce Springsteen. Ledfoot har utviklet sin egen stil med sin 12 strengs-gitar og fotbeat, han trenger ikke mer enn det. Nå er han altså tilbake hos Østkanten Bluesklubb ett år etter sin fantastiske konsert på Herr Nilsen. Dette er en konsert kun for medlemmer av NBU. Konsertstart kl 21.00.

Ledfoot

Gothic Blues; Dette bør ingen medlemmer gå glipp av.  Ledfoot (Tim Scott McConnell) er en fantastisk liveartist med en lang merittliste bak seg der låtene hans er blitt spilt inn av flere,  bl.a. Bruce Springsteen. Ledfoot har utviklet sin egen stil med sin 12 strengs-gitar og fotbeat, han trenger ikke mer enn det.  Nå er han altså tilbake hos Østkanten Bluesklubb ett år etter sin fantastiske konsert på Herr Nilsen.

Dette er en konsert kun for medlemmer av NBU.

Konsertstart kl 21.00. Billetter medlemmer NBU kr. 250,- på TicketCo

I 1979 ble han med i bandet «The Rockats» og signerte en platekontrakt med Island Records og turnerte i USA i 5 år. Albumet kom ut på selskapet i 1981. I 1983 ble han soloartist og utga plata “Swear” i 1983 på Sire Records. Senere kom “High Lonesome Sound” på Geff Records I 1987. I 1989 startet han bandet The Havalinas med musikere som blant annet har spilt med Bob Dylan (Chalo Quitana). Flere selskaper bød på signaturen til bandet, og i 1990 kom plata «The Havalinas» på Elektra. De turnerte i USA og gjorde support-jobber for Bob Dylan, Chris Isaak og Tina Turner. De gjorde også tre større turnèer i Europa på 90-tallet.

I 1993 flyttet Tim Scott McConnell til Norge, og albumet «Deceivers and Believers» ble utgitt på Warner Music i 1994 under navnet Tim Scott. Dette albumet ble mye spilt på radio i Norge. I 1996 ga han ut et nytt album på Waterfall Records, og samme år spilte selveste Bruce Springsteen inn låten «High Hopes» skrevet av Tim Scott. I 2013 spilte Springsteen inn en ny versjon av “High Hopes” som også ble tittellåten på hans album utgitt i 2014.

Han brukte sitt fulle navn Tim Scott McConnell på 13 Songs (2005), som ble innspilt uten band.De siste årene har han videreutviklet sin unike stil, og de siste utgivelsene er blitt utgitt under navnet Ledfoot. Dette navnet skyldes stilen; hans unike spill med sin 12-strengs gitar og «rytmefot».

Han spilte inn The Devil's Songbook (2007) alene med en 12-strengs gitar. Intensiteten i hans egenkomponerte bluessanger sto, ifølge en kritiker, som sprakende lyn fra høyttalerne: «Scott skriver ikke bluespastisjer, men sanger som fortolker hele tradisjonen og gjør mytene til personlige visjoner – framført med en røff, virtuos teknikk og feeling. Hardt, følsomt og troverdig.»

Damned (2010) var et dobbeltalbum. På den ene CDen – Damned If I Don’t –hørte man bare Ledfoot, hans 12-strengers akustiske Taylor-gitar og trampelyder. Den andre, Damned If I Do, besto av de samme sangene innspilt sammen med gitaristen Ronni Le Tekrö (TNT) og noen andre musikere.

Gothic Blues – Volume One ble innspilt på under tre timer og består av nyinnspillinger av låter fra Ledfoots tre foregående album. CDen ble først bare solgt på hans konserter i 2011, men utstyrt med ett bonuskutt kom det i salg året etter.

«White Crow» (2019) er amerikanerens tredje album under navnet Ledfoot - og det første på hele sju år. Han har utviklet stilen sin til å bli noe mer enn en mann og en gitar. Det låter som et helt band, og her er han bedre og mer dynamisk enn noen gang. Et terningkast  5 fra Øyvind Rønning i Dagbladet.

Ledfoot er et fyrverki på scenen, og han høres ut som et orkester helt alene!!