Oslo Rory Nights 2020

31.01.2020 20:30 Div. artister Herr Nilsen, Sosialen

Her kommer vår årlige hyllest av den irske gitarlegenden Rory Gallagher på Østkanten Bluesklubb. Vi samarbeider med Oslo Bluesklubb som har Laundromat fra Nederland på Sosialen på lørdag kl. 15.30. Konsertstart kl.20.30.

Oslo Rory Nights 2020

Konsertstart kl.20.30. Billetter inkl.avg. kr.275,- / medlemmer NBU kr.225,- på Ticketco

Billetter til konserten på lørdag på Sosialen: 200 (medlemspris)/250 (ordinær pris) på TicketCo

PROGRAM
Fredag 31.januar på Herr Nilsen
kl 20.30 RAM (NOR)
kl 22.00 THE BEARDED BABIES (NOR)

Lørdag 1. februar 2020 på Sosialen
kl 15.30 Ryan Tompion
kl 17.00 Laundromat (NL)

Bluesrock kvartetten RAM fra Oslo/Kristiansund har etter 16 år på veien fått en stadig voksende tilhengerskare.Den hardtsvingende og hardtarbeidende gjengen har med sin lange fartstid vært nær sagt over hele landet. Med egne komposisjoner og ypperlige tolkninger av artister som Rory Gallagher, Savoy Brown, Dr Feelgood, Johnny Winter og Mountain for og nevne noen ligger det til rette for en ram aften med denne gjengen.

RAM legger stor vekt på groove og samspilt improvisasjon som sjelden høres på disse kanter av Atlanteren, dette har også ført til at RAM i 2015 ble invitert over til Irland for å spille på den internasjonale Rory Gallagher tribute festivalen i Ballyshannon. Med dette høstet RAM meget gode tilbakemeldinger og nye entusiastiske fan`s i Irland.

The Bearded Babies: Undernes tid er ikke forbi! Vi er klare for å "ta en Lasarus" og gjenoppstå etter 3 år i dvale for å spille på neste års(2020) Oslo RoryNIghts! VI har vært så heldige å få med Stefan "Kugie" Kugler, eks. Remember Rory, på bass for anledningen. VI gleder oss storveis til å spille litt Rory igjen.

RYAN TOMPION
Ryan Tompion spiller akustisk blues og folk. Gitaristen som de fleste kjenner som Paddy, har satt sammen sine mellomnavn til et nytt alter ego. Hans kjærlighet til blues startet da han så Alvin Lee og Ten Years After på en Woodstock-video og begynte en musikalsk reise tilbake i tid for å finne ut hvor bluesen kommer fra. Denne reisen førte ham også til Rory Gallagher, som introduserte ham for Leadbelly, Blind Boy Fuller og mange flere. Det akustiske materialet til Rory Gallagher utgjør en stor del av Ryan Tompion’s repertoar.

LAUNDROMAT (NL)
Laundromat, det nederlandske Rory Gallagher tribute-bandet, har de siste tolv årene reist rundt og holdt musikken og minnene til den store irske bluesmannen i live.

De har ofte hatt opptreden under Ballyshannon International Tribute Festival, The British Rory Gallagher Tribute og The Annual Dutch tribute i Wijk aan Zee. I tillegg har de hatt gleden av å opptre med tidligere Rory Gallagher bandmedlem; Ted McKenna ble med på trommer i 2007 og Mark Feltham på munnspill i 2012. Omfattende turer i Irland og i hjemlandet Nederland har bidratt til å bygge opp en stor flokk lojale tilhengere som setter pris på deres svært omfattende spilleliste og sensitive and sensitive følelse for det beste av Rory’s musikk. Laundromat dekker hele spekteret fra hardtslående blues, til eksplosiv rock og videre til følelsestunge ballader og akustiske nummer. Som en godbit for de virkelige kjennerne av Tory's musikk så dekker de også områder som sjelden blir gjort av andre tribute band. Her kan nevnes "Slumming Angel" fra hans siste album, Fresh Evidence, eller den milde og hjerteskjærendeor "Easy come and easy go" fra Jinx, Edged in blue, I’m not awake yet og mange, mange flere. This is a Rory Gallagher Tribute band with a real difference – don’t miss them!

Danny Vlaspoel - gitar
Joeke Wouda - bass
Joey Spijker - trommer
Fred Koridon - vokal