Songwriters in the round: Elly, Malin Pettersen, Amund Maarud og Jeff Wasserman

04.12.2020 20:00 Div. artister Herr Nilsen

Østkanten Bluesklubb fortsetter med høstprogrammet, og husk at Covid-19 restriksjonene må følges. Det vil si at vi kun har 29 sitteplasser tilgjengelig pr. konsert. På grunn av dette kjører vi 2 konserter med 1 times varighet pr. konsert.  En konsert fra 20.00 til 21.00. og en konsert fra 22.00 til 23.00.

Songwriters in the round: Elly, Malin Pettersen, Amund Maarud og Jeff Wasserman

For folk som liker singer-songwriter-tradisjonen er det god grunn til en tur på Herr Nilsen denne frdagen. Låtskriverene og artistene Elly, Malin Pettersen, Amund Maarud og Jeff Wasserman har slått seg sammen for å gjøre en ekslusiv konsert ”in the round” – slik det gjøres låtskrivere i mellom “over there”!

Sittende i halvsirkel på scenen framfører de egne låter fra en rikholdig og variert katalog – og serverer blått brygg med americana, folk, blues, trad. & country, på norsk og på engelsk. I tillegg til å være artister og låtskrivere er de alle utmerkede instrumentalister, så det er duket for en helt spesiell aften!

Konsertstart kl.20.00.  Billetter inkl. avg. kr. 300,- / medlemmer NBU kr. 250,- på TicketCo

Konsertstart kl.22.00. Oppmøte kl 2130. Ingen slipper inn etter kl 2200. Billetter inkl. avg. kr. 300,- / medlemmer NBU kr. 250,- på TicketCo

Amerikaneren Jeff Wassermans kredit som låtskriver for mange norske artister i mer enn 35 år, siden han kom til landet vårt i 1983, er en imponerende liste over «hvem er hvem» i norsk og skandinavisk musikk etter å ha bidratt på mer enn 80 album.

Han la ut i verden som militærnekter av overbevisning som ung mann og endte opp som en viktig mann for norsk musikk der han i 2008 ble Spellemannsnominert  som årets tekstforfatter sammen med størrelser som Odd Børretzen og Bjørn Eidsvåg. Og senest i 2016 fikk han TONOs prestisje tunge EDVARD-prisen. 

Han har hatt sitt musikalske hjem i Norge som en reisende ambassadør for Amerikansk Folkemusikk, Blues og Bluegrass i over 37 år  og er som medlem av det lengstlevde norske bluegrass-bandet Gone At Last men satt nylig et nytt levende rootsband på veien - Jeffrey’s Reverie.

"Jeff has conquered the world through his soulful discovery.… Music of La Raza Cosmica" - T Bone Burnett

"Jeff Wasserman er en alt for godt bevart hemmelighet i Norge" - JonasFjeld

“Jeff follows in the tradition of great poetry and the great poets and the musical end of it is assured”. - Garth Hudson (The Band)

Amund Maarud er mest kjent som energisk gitarhelt med sitt eget band, duoen Morudes og rockebandet The Grand. Amund har vunnet Spellemannprisen, Notoddens Bluespris i 2016 og Tono’s Edvardpris i 2016. Maarud er en artist som legger sin ære i å tøye sjangerbåsene og har opparbeidet seg et solid publikum som gleder seg over hans mange musikalske vridninger. Amund har turnert i Europa, USA, Russland, Kambodja og Sør- Korea gjennom sin snart 20 år lange karriere.

For tiden er Amund på veien heilt aleine, gjør duojobber med Malin Pettersen og ikke minst med bandet Lucky Lips med skiva “Perfect Stranger”. De er i studio og arbeider med oppfølgeren i disse dager.

Ellen Marie Løkslid (aka Elly) har skrevet og sunget egne låter siden 2006. I 2007 fikk hun spille sammen med Jeremy Spencer - tidligere musiker i Fleetwood Mac. Dette resulterte i en ny gjesteopptreden under Suwalki Bluesfestival i Polen i 2008, i tillegg til at hun fikk veiledning på låtskrivingen. I 2010 startet samarbeidet med tekstforfatteren Jeffrey A. Wasserman, hvor en god håndfull av de engelskspråklige tekstene utgitt av Elly, er et samarbeid mellom de to.

Debutalbumet "Heal My Heart" kom i 2011. En viktig medmusiker og låtskriver de første årene var gitarist Hallvard Høiberg. Knut Reiersrud gjestet også debutalbumet.

I 2013 kom oppfølgeren "To Somewhere Peaceful", produsert av Anders Engen. I likhet med debutalbumet høstet også oppfølgeren seks terningkast 5 og oppmerksomhet i nasjonale medier. Gitaristen Bjørn Klakegg ble en viktig medmusiker både under innspillingen og live med dette albumet.Ellys musikk er alt fra pop, singer songwriter, blues, country og jazz. I hennes nylige utgivelse (2020) er forankringen i popsjangeren tydeligere. Musikken kan bl.a. minne om Amanda Bergman, Maggie Rogers og Joni Mitchell.

Med bakgrunn fra bandet Lucky Lips og diverse andre country- og americanaprosjekter gikk Malin Pettersen solo i 2018 med albumet "References Pt. 1". Albumet vant hun Spellemannspris for, men det var det stillferdige minialbumet "Alonesome" fra 2019 som for alvor skulle sette Pettersen på kartet både her hjemme og i utlandet. Omtaler hos Rolling Stone, Billboard og Paste Magazine, og gode anmeldelser fra pressen her hjemme, skulle følge - og samtidig gikk Malin i studio med en ny gjeng musikere, i en garage i Nashville, og skapte Wildhorse som ble sluppet 16. oktober i år.

 Som låtskriver har Malin tekst og melodi i fokus, og streber etter å forsøke og forstå verden rundt seg - eller dele betraktninger om den. Oppriktighet er en rød tråd, og en oppvekst med både country, folk og jazz skinner igjennom i både låtskrivingen og fremførelse.