Songwriters in the Round: Hege Øversveen, Janne Hea, Amund Maarud og Jeff Wasserman

08.05.2020 21:00 Div. artister Herr Nilsen

Songwriters in the Round: For folk som liker singer-songwriter-tradisjonen er det god grunn til en tur på Herr Nilsen denne fredagen. Artistene Hege Øversveen, Janne Hea, Amund Maarud og Jeff Wasserman har slått seg sammen for å gjøre en ekslusiv konsert ”in the round” – slik det gjøres låtskrivere i mellom “over there”! Sittende i halvsirkel på scenen framfører de egne låter fra en rikholdig og variert katalog – og serverer blått brygg med americana, folk, blues, trad. & country, på norsk og på engelsk. I tillegg til å være artister og låtskrivere er de alle utmerkede instrumentalister, så det er duket for en helt spesiell aften!

Songwriters in the Round: Hege Øversveen, Janne Hea, Amund Maarud og Jeff Wasserman

Songwriters in the Round: For folk som liker singer-songwriter-tradisjonen er det god grunn til en tur på Herr Nilsen denne fredagen. Artistene  Hege Øversveen, Janne Hea, Amund Maarud og Jeff Wasserman  har slått seg sammen for å gjøre en ekslusiv konsert ”in the round” – slik det gjøres låtskrivere i mellom “over there”!
Sittende i halvsirkel på scenen framfører de egne låter fra en rikholdig og variert katalog – og serverer blått brygg med americana, folk, blues, trad. & country, på norsk og på engelsk. I tillegg til å være artister og låtskrivere er de alle utmerkede instrumentalister, så det er duket for en helt spesiell aften!

Konsertstart kl.21.00. Billetter inkl. avg. kr.275,- / medlemmer NBU kr.225,- på TicketCo

Tanken er at dette blir et gjentakende konsept med jevne mellomrom og med forskjellige artister og dette er tredje runde!

Hege Øversveen er en artist og låtskriver fra Biri i Oppland.

I 2018 ble hun nominert til spellemannprisen for sitt andre studioalbum ”goodbye yellow roses”.

Karrieren fikk en pangstart i 2010 da hun ble kjent med flere musikere fra Nashville, Tn. Hun ble invitert over for å spille inn sin første EP i et studio på den legendariske Music Row. Ikke lenge etter markerte hun seg som finalist i første sesong av The Voice på TV2 og deretter kom debutalbumet.

"You Don't Know Me" lå 7 uker på VG-lista og ble i avisa Klassekampen omtalt som ”et av de åtte beste norske album i 2013.

Hege omtaler scene som «sitt happy place» og lager musikk som er i et melodiøst grenseland mellom country, rock og pop.

Janne Hea: Presseskriv for Janne Hea og hennes andre album "Lost In Time":Når man har vokst opp i Hadelands bygdeverden, og lever sitt voksne liv i skogene i Östervallskog i Sverige, føles det ikke unaturlig at man ender opp med et musikalsk lydbilde som Janne Hea har gjort. Hennes tekster og melodier er tuftet på de musikalske tradisjonene vi finner i den amerikanske countrymusikken, og det er ikke feil å trekke frem samtidige låtskrivere som Tift Merritt og Gillian Welch når man hører Janne synge. Men - på dette albumet hører vi også spor av den britiske folkmusikken som ble rufset til av Fairport Convention, Sandy Denny og Lindisfarne på syttitallet. Hennes første album, Wishing Well, var et verk hun satte sammen med Torgeir Waldemar (gitar/vokal) og Mari Skeie Ljones (fele), og det ble godt mottatt av kritikerne:

Musikknyheter.no: "Der finnes en umiddelbar nerve i vokalen, i melodiene og i tekstene på denne plata som går rett inn i hjertet av countrytradisjonen".

Stavanger Aftenblad: "Dette er så vakkert at oppfølgeren må komme raskt."

Aftenposten: "Hennes melankolsk ladede country treffer der den skal."

Popkroken.com: "Janne Hea vinn først og fremst merksemd for den ho er. Ein varleg og lysande songar."

Hadeland: "Personlig, men ikke privat. Nært på, men ikke kleint."

Hun har opptrådt på en rekke ulike scener; fra hovedstadens Øyafestival og klubber som Rockefeller Music Hall, Cafe Mono og Bonanza til Gjendebufestivalen og Hadeland Glassverk.

Det endte som det måtte - "Wishing Well" ble nominert til en Spellemannspris i country i 2016.

Så ble det stille.

Men, i et lite hus i de svenske skogene fortsatte Janne å skrive sine vakre historier, og hun sendte acapella opptak av disse såre perlene til et knippe venner som hjalp henne med å gi sangene klær. Nå har endelig låtene også funnet et hjem på albumet "Lost In Time".

Mari Skeie Ljones står heldigvis fremdeles ved Jannes side, og hennes felespill fester sangene til den norske folkemusikken med en naken og ærlig tone. På gitar har Janne denne gang fått med seg Mats Raknerud fra bandet Speloppmaker, og det føles helt rett. Hans gitartalent er betydelig og han hopper sømløst mellom å være nesten uhørlig til å være tydelig til stede. Og skulle ikke det være nok, så har de fått med seg ingen ringere enn Øyvind Blomstrøm (El Cuero, Monica Heldal, Orions Belte, Steamdome, etc) med på alskens instrumenter og som produsent. Hans erfaring gir låtene det fundament de trenger for å tre frem på en stillfaren, men samtidig episk måte. Lån bare øre til førstesingelen "Truth Be Told"; her benytter de ørsmå detaljer for å skape et lydbilde som for lytteren kan føles som et dusin basuner, mens de rett etterpå kler sangen naken til det ytterste - Jannes stemme. Til sammen har de fire gitt Lost In Time et snev av tidløshet som vil være vanskelig å tangere i norsk musikk i 2019!

Janne vil gi fra seg historier som er ærlige og personlige, "For meg er det viktig å åpne opp slik at andre kan se at de ikke er alene om å føle slik eller å ha opplevd sånn". Musikken blir dermed et sosialt medium for å skape samhold og selvfølelse. "Målet med denne plata er at noen der ute skal kunne høre sangene mine og kjenne seg igjen. Finne glede, trøst eller håp. Kjenne vemod, kjærlighet eller anger. At mine historier kan bli deres", sier hun. "Lost In Time" har blitt et album som er tidløst samtidig som det er festet til den hverdagen vi lever i dag. Gi deg hen til dette albumet; mellom linjene vil du kunne høre selve livet snakke til deg.

Den første singelen fra albumet, "Truth Be Told", ble utgitt 23.mars. Tittelkuttet "Lost In Time" ble sluppet 10.mai, og albumet blir til slutt utgitt 27.september. Hun reiser ut på en liten turnè i slutten av november.

Amund Maarud: Amund har vunnet Spellemannpris, Tonos Edvardpris, Notoddens Bluespris og fått en stjerne i Notoddens «Walk of Fame» sammen med storheter som BB King, Ry Cooder og Bonnie Raitt.

I tillegg til sin solokarriere samabeider han med Lars Saabye Christensen, Knut Reiersrud, Ola Kvernberg og Mathias Eick i bandet Buicken, han spiller med Lars Horntveth og Gard Nilsen i progrockbandet Amgala Temple, komponerer og fremfører teatermusikk til stykket «Fruen fra Havet» (Ibsen) som skal settes opp på Nationaltheatret og gis ut på plate. I oktober kom 2018 kommer Amunds sjette soloalbum der han samarbeider med americanabandet Lucky Lips og har igjen begitt seg ut i et nytt landskap. I tillegg slapp Amund plater med Buicken, Amgala Temple og Fruen fra Havet.

Amund var orkesterleder da norsk blues holdt storkonsert i Royal Albert Hall i London i november 2019.

Amund har turnert i USA, Russland. England, Nederland, Tyskland, Spania, Italia, Kambodsja, Japan og Sør Korea med egen musikk, i tillegg til massiv konsertvirksomhet i Norge. Han driver plateselskapet Snaxville Recordings med bror Henrik Maarud.

www.amundmaarud.com         Foto: Hanna Evensen.

Jeff Wasserman: Amerikaneren Jeff Wassermans kredit som låtskriver for mange norske artister i mer enn 30 år, siden han kom til landet vårt i 1983, er en imponerende liste over «hvem er hvem» i norsk og skandinavisk musikk.Etter å ha bidratt på mer enn 75 album, i all hovedsak for andre enn seg selv, og blitt kreditert for mer enn 370 utgitte sanger.

Han la ut i verden som militærnekter av overbevisning som ung mann og endte opp som en viktig mann for norsk musikk der han i 2008 ble Spellemannsnominert i den nyopprettede opphavsmann-klassen som årets tekstforfatter sammen med størrelser som Odd Børretzen og Bjørn Eidsvåg. Og senest i 2016 fikk han TONOs prestisjetunge EDVARD-prisen for tekster “skrevet fra hjertet, poetisk, sjelfullt og med humor … som forteller om levd liv, om menneskelighet og håp, og treffer en universell nerve vi alle kan kjenne oss igjen i”.

Han har hatt sitt musikalske hjem i Norge som en reisende ambassadør for Amerikansk Folkemusikk, Blues og Bluegrass i over 35 år med skole programmer som “Appalachia”, “This Land is Your Land”, “Damer i Blues” med Kristin Berglund og “Fra Hadeland til prærien” og som medlem av det lengstlevde norske bluegrass-bandet Gone At Last, sammen med Terje Kinn, Jørun Bøgeberg og etter hvert også Knut Hem siden 80-tallet, og satte nylig et nytt levende roots-band på veien - Jeffrey’s Reverie.

"Jeff has conquered the world through his soulful discovery.… Music of La Raza Cosmica" - T Bone Burnett

"Jeff Wasserman er en alt for godt bevart hemmelighet i Norge" - JonasFjeld

“Jeff follows in the tradition of great poetry and the great poets and the musical end of it is assured”. - Garth Hudson (The Band)