Stein Stokke & The Engine

09.10.2020 22:00 Stein Stokke & The Engine Herr Nilsen

Østkanten Bluesklubb fortsetter med høstprogrammet, og husk at Covid-19 restriksjonene må følges. Det vil si at vi kun har 35 sitteplasser tilgjengelig pr. konsert. På grunn av dette kjører vi 2 konserter med 1 times varighet pr. konsert. En konsert fra 20.00 til 21.00. og en konsert fra 22.00 til 23.00. Neste band ut er Stein Stokke & The Engine. Konsertstart kl. 22.00.

Stein Stokke & The Engine

Konsertstart kl. 22.00.  Billetter inkl. avg. kr. 250,- / medlemmer NBU kr. 200,- på TicketCo

Stein Stokke & The Engine leverer alltid utadvendte, svette, svingende, og rotekte blueskonserter. Med Stein foran denne velsmurte «maskinen» satt sammen av svært garvede musikere, eget materiale, skjeve groove, sjelfull råskap og gode historier, er det duket for en herlig musikalsk opplevelse.

De har bak seg en mengde spillejobber hos bluesklubber og festivaler, alltid med topp tilbakemeldinger.

Plateslipp Mars 2020.

Stein Stokke har drevet med musikk siden 60-tallet, og har gjennom flere tiår i bluesens tjeneste etablert seg som en markant bluesartist, velkjent for sin rå og kraftige, samtidig sjelfulle stemme, og sitt personlige munnspilluttrykk. Han er vel den eneste som også trakterer baryton (euphonium) i et bluesband.Inspirert av et vell av musikere som deltabluesen til Tommy Johnson, råheten til Howlin’ Wolf, munnspillet til Little Walter og Sonny Boy Williamson, og de soulfulle Little Milton og Ruth Brown, skriver Stein de aller fleste tekster og melodier selv med røttene dypt forankret i bluesens næringsrike jordsmonn. Noen av hans tekster er sågar blitt gjengitt i tidsskrifter, og han er kjent for å krydre sine konserter med kjappe replikker og gode historier omkring låtene.
Stein har vært grunnlegger og frontmann i flere bluesband som Solid Comfort og From The Hip, og har årevis med erfaring i fronten av flere band, bla. Sugar Ann & Her Good Rocking Daddies, Rosenhill Bluesband og Øratadom.

The Engine:

Arve Lund på diverse gitarer og sang blir applaudert for sin gitarstil og eminente slidegitarspill. Arve har spilt med Stein i mange sammenhenger opp gjennom årene, og har vært medarrangør på flere av hans låter. Arves musikalske fokus er å skape den rette “feeling” i sangene, og er for mange kjent fra bla. Øratadom, From the Hip, Black & Blues, Blå Resept, Get A Haircut m.fl.

Rune Bryn på trommer er en mye brukt trommeslager i band og som studio- og sessionmusiker. Rune leverer utadvendt, spennende, samtidig “oldtime grooves”. CVen hans inneholder bla. Ski- og Ett Fett Storband, Borderline, Bærum BigBand, Prime Time, Maiken Kristiansen, Åge Sten Nilsen, Wenche Myhre, Øyvind Elgenes, Frode Thingnæs, Harald Heide Steen Jr., Ole Børud og Randy Johnston

Rickard Johannesson er en bunnsolid bassist med omfattende, sjangerkryssende erfaring som studio- og sessionmusiker, mye i samspill med Rune. Richard er kjent for å yte enhver sjanger rettferdighet, og har opparbeidet seg et meget respektabelt omdømme som har gitt ham bassistjobber for bla. Jahn Teigen, Ole Børud, Hans-Erik “Hank von Helvete” Dyvik, Ett Fett, Bærum Big Band, Funk Factory m.fl

https://www.facebook.com/stein.idar.stokke

Stein Stokke – vokal, munnspill
Arve Lund – slidegitar, gitar, vokal
Rickard Johannesson – bass
Rune Bryn – trommer