Ulf Myrvold / Mean Black Mamba

15.05.2020 21:00 Ulf Myrvold/Mean Black Mamba Herr Nilsen

Ulf Myrvold spiller mørk, støvete og sjelfull musikk – kriminelt eksplosiv magi fra sumpene, ørkenen, steppene og vidda. Ulf Myrvold er kanskje mest kjent for sine ekspedisjoner i naturen. Med sin mørke manende stemme har han fengslet seere av "Ut i Naturen" i en årrekke. Men mannen spiller bokstavelig talt på flere strenger. Konsertstart kl.21.00.

Ulf Myrvold / Mean Black Mamba

Ulf Myrvold spiller mørk, støvete og sjelfull musikk – kriminelt eksplosiv magi fra sumpene, ørkenen, steppene og vidda. Ulf Myrvold er kanskje mest kjent for sine ekspedisjoner i naturen. Med sin mørke manende stemme har han fengslet seere av "Ut i Naturen" i en årrekke. Men mannen spiller bokstavelig talt på flere strenger.

Konsertstart kl.21.00. Billetter inkl.avg. kr.275,- / medlemmer NBU kr.225,- på TicketCo

Ulf Myrvold ser ikke på bluesen som en sjanger, men som en grunnstemning man finner i sumpene, i ørkenen, på steppene og på vidda. Med år av erfaring fra forskjellige bluesband, opptredener på Smuget og Rockefeller - søkte Ulf Myrvold seg tilbake til de eldste røttene.

Bandet han har med seg består av Vegard Eggum, Julian Bugge Moe og Svein Olav Eriksen, musikere med en bakgrunn fra progressiv rock og pop. Det er i møtet mellom Myrvolds rotekte blues-uttrykk og musikernes uvillighet til å la seg temme av sjangerens "begrensninger" at den eksplosive magi oppsto. Resultatet er nyskapende samtidig som det bevarer essensen av den opprinnelige, tidligste bluesmusikken vi kjenn

Ulf Myrvold er inspirert av opptakene fra 30-tallet med blant andre Robert Johnson, Son House og Blind Willie Johnson,  støvete og sjelfull musikk - selve grunnstøtten av ekte blues. Like tydelig framstår deltabluesens frontmenn R.L. Burnside og Junior Kimbrough som inspirasjonkilder.

Men også modernister som Jack White, Hendrix og Ry Cooder - og ikke minst Tuaregene, som blant annet Ali Farka Touré og Tinariwen, med sin dronete, lengselsfulle og knusktørre afrikanske blues, ligger i tillegg til utallige timer under åpen himmel, til grunn i Ulf Myrvolds egne komposisjoner.

Mean Black Mamba har sitt opphav i Sør-Afrika med gitarist og vokalist Guy Collins. Guy har turnert verden rundt med sin røffe blues. Han startet bandet Mean Black Mamba i Sør-Afrika, men har nå tatt med seg navnet til Norge og fått meg seg Øystein Yterbø på trommer. De kaller musikken sin for Mississipp disco, og kan garantere godt trøkk.