Undertakers Circus

11.12.2020 22:00 Undertakers Circus Herr Nilsen

Østkanten Bluesklubb avslutter høstprogrammet, og husk at Covid-19 restriksjonene må følges. Det vil si at vi kun har 29 sitteplasser tilgjengelig pr. konsert. På grunn av dette kjører vi 2 konserter med 1 times varighet pr. konsert.  En konsert fra 20.00 til 21.00. og en konsert fra 22.00 til 23.00.

Siste band ut er Undertakers Circus. Konsertstart kl.22.00. Oppmøte kl 2130. Ingen slipper inn etter kl 2200.

Undertakers Circus

Konsertstart kl.22.00. Oppmøte kl 2130. Ingen slipper inn etter kl 2200. Billetter inkl. avg. kr. 250,- / medlemmer NBU kr. 200,- på TicketCo

Undertakers Circus
Undertakers Circus ble startet høsten 1967 på Lillestrøm av medlemmer fra to lokale ”beatband”, tre fra The Undertakers (Frank Myrseth, Erik Thoen og Thor S. Greni) og tre fra The Cydicats (Stein Gudmundsen, Ketil Gulbrandsen og Geir Kristiansen). Repertoaret var i starten sterkt insiprert av amerikansk soul, funk og R&B. Den første utgaven av bandet platedebuterte på Barry Mathesons Continental Records våren 1968 med to Curtis Mayfield-covers, ”Gotta get away” og ”Little boy blue” (CR1007)! Begge låtene ble innspillt i Arne Bendiksens Studio med Jan Erik Kongshaug ved spakene og som produsent. Med var en 5-manns blåserrekke (Pelle Lindstad, arr./trompet, Claus Nissen Riiber på trompet, Ivar Hovden og Arne Engesvold på saxer, samt Jonny Torp og Wiggo Nilsen på trombone.

Denne besetningen la grunnlaget for LP’en ”Ragnarock” med eget materiale med tekster på norsk og nynorsk som ble utgitt på Polydor Records i 1973.

I NRKs serie om norsk rock innledes sekvensen om progrock med nettopp tittelkuttet fra Undertakers Circus’ legendariske LP, Ragnarock, og Aftenpostens anmelder skriver ved utgivelsen av ”Ragnarock” på CD i 2004: - Dette er ”progrock med soul i kantene”, en klassiker innen norsk rock er nå endelig tilgjengelig på CD.

I 2016 kom en nyutgivelse av Ragnarock på vinyl, en utgivelse som til og med fikk omtale i det engelske musikkmagasinet MOJO.

Bandet gjør noen konserter hvert år med sin nye besetning der fortsatt flere av originalmedlemmene er med. Det har nærmest blitt en tradisjon at bandet besøker Østkanten Bluesklubb i desember måned.

Besetning:
THOR S. GRENI - vokal
STEIN GUDMUNDSEN - vokal
KETIL GULBRANDSEN - vokal
ESPEN LILAND - gitar
LASSE HAFREAGER - keyboards
FRODE KILDAHL - trommer
RUNE ENDAL - bass
KJELL KRISTOFFERSEN - trompet
KIM KOFFELD - trompet
AUDUN OS - sax og fløyte
LENA M. PETTERSON - trombone og kor
ELENA KHIMICH - kor