1. Mai konserter med Bjølsen Valsemølle og opera

01.05.2021 15:00 Bjølsen Valsemølle Herr Nilsen

Tradisjonen tro markerer Østkanten Bluesklubb 1. mai hvert år med ettermiddagskonserter. Arrangementet er en del av vårt engasjement mot rasisme og er tilegnet Benjamin Hermansens minne. Opera og Bjølsen Valsemølle vil gi oss den rette stemningen.

1. Mai konserter med Bjølsen Valsemølle og opera

På grunn av Covid-19 restriksjonene har vi kun 30 sitteplasser pr. konsert. Vi starter klokka 15.00 med Internasjonalen, Til Ungdommen og et utdrag fra en kjent opera som garantert vil bevege oss alle.

Oslobandet Bjølsen Valsemølle ble startet i bydelen Bjølsen i Oslo i 1975. Trond Ingebretsen har siden starten vært låtskriver, sanger, gitarist og frontfigur i bandet. Høsten 1982 debuterte bandet med ”Fem på midnatt”, produsert av Åge Aleksandersen. Plata fikk kjempekritikker og låta ”Soria Moria” ble en slager. ”Vålerenga kjerke ” fra samme plate ble etter hvert VIF- klanenes kjenningsmelodi og er i dag nærmest udødelig. Tolv minutter før kampstart på alle hjemmekamper reiser tusenvis av VIF-supportere seg og synger sangen.

Trond og Bjølsen har etter hvert opparbeidet seg rimelig lang fartstid i musikkbransjen, og har gjennom hele sin historie befestet sitt rennome som et glimrende liveband.

Bjølsen Valsemølles niende album «Tider skal komme» ble utgitt høsten 2015 til overveldende og strålende tilbakemeldinger. Aftenposten mente at Bjølsen fortsatt står fjellstøtt på egne premisser. VG påstod at ingen synger punk som Bjølsen Valsemølle, og Trønder-avisa var glade for at det kom et musikalsk lyspunkt inn i en ellers kommersiell og markedstilpasset hverdag. Ikke minst fikk Bjølsen innpass på flere ulike «beste album i 2015-lister» på tampen av året.

«Tider skal komme» er et varmt og sterkt album fra et band som har en historie som går mer enn førti år tilbake i tid. Og som Aftenpostens anmelder Svein Andersen så fint og riktig påpeker; «Solidaritetstanken sitter i ryggmargen. Det gjør også optimismen og fremtidshåpet. Stayerevnen til låtskriver og frontmann Trond Ingebretsen og Bjølsen Valsemølle er både imponerende og interessant. Ikke nok med at de har holdt det gående i over 40 år, men de klarer fortsatt å ta pulsen på samtiden, hedre historien og fargelegge sitt uttrykk med kledelig avvæpnende nostalgi.

31.05.2019 kom deres tiende album ,, Sanger om kjærlighet ,,