Damer i Blues m/ band og gjester

05.03.2021 20:00 Damer i Blues Herr Nilsen

I Østkanten Bluesklubb feirer vi med stolthet Den Internasjonale Kvinnedagen hvert år. Årets konsert er med Damer i Blues m/band og gjester. Gjestene er ikke kjent på nåværende tidspunkt.

På grunn av Covid-19 restriksjonene har vi 2 konserter med kun 30 sitteplasser pr. konsert.

Damer i Blues m/ band og gjester

Første konsert fra 20.00 til 21.00. Billetter inkl. avg. kr. 300,- / medlemmer NBU kr. 250,- på TicketCo
Andre konsert fra 22.00 til 23.00. Billetter inkl. avg. kr. 300,- / medlemmer NBU kr. 250,- på TicketCo

Damer i Blues
Margit og Rita er svært opptatt av å formidle det sterke budskapet om bluesdamene som i sin tid både skrev, spilte og sang låter. Publikum får sterke historier om de kvinnelige forkjemperne som gjennom sine tekster og sin musikk formidlet sorg, glede, kamp og smerte.

Rita og Margit traff hverandre når de var gjester på «Bluesens Tøffe Damer» med Kristin Berglund. I sine konserter fremfører de et knippe av sine egne låter, samt ukjente og kjente låter fra noen av damene som har markert seg både innenfor blues, folk, soul, gospel og hillcountryblues: Janis Joplin, Jessie Mae Hemphill, Memphis Minnie, Ida Cox, Big Mama Thornton, Bessie Smith, Sister Rosetta Tharpe, Alberta Hunter, Odetta Holmes, Elizabeth Cotton og ikke minst Kristin Berglund, er noen av kvinnene som får sin velfortjente hyllest!

Med stolthet kan vi også fortelle at Rita Engedalen har mottatt mange «høyt hengende» priser for sitt musikalske arbeid og sine utgivelser gjennom årene!
Spellemannspris i klassen Blues i 2006 for sitt album «Heaven ain’t ready for me yet»
Sommeren 2015 stod Damer i Blues på scenen i Clarksdale Mississippi på den legendariske festivalen “Sunflower River Blues & Gospel Festival»
Duoen holdt to konserter og fikk en varm mottagelse i «bluesens vugge» Mississippi.

“People always say that I didn’t give up my seat because I was tired, but that isn’t true… No, the only tired I was, was tired of giving in” - Rosa Park

“I would like to be remembered as a person who wanted to be free. So other people would be also free” - Rosa Park

Damer i Blues har også med seg sine faste musikere Morten Omlid på gitar og Eskil Aasland på trommer.

Konserten denne kvelden vil starte akustisk, hvor publikum vil få oppleve et personlig og nært møte med Margit, Rita. Hver for seg, og i felleskap vil de løfte frem sterke tekster som har satt spor og som har gitt inspirasjon.

Det vil garantert bli god stemning med Mississippi Blues fra Telemark.