Jolly Jumper & Big Moe and The Jimbo Jambo Band

30.04.2021 20:00 Jolly Jumper & Big Moe Herr Nilsen

Fredagens 2 konserter er med Jolly Jumper & Big Moe and The Jimbo Jambo Band. På grunn av Covid-19 restriksjonene har vi kun 30 sitteplasser pr. konsert.

Jolly Jumper & Big Moe and The Jimbo Jambo Band

Første konsert fra 20.00 til 21.00. Billetter inkl. avg. kr. 300,- / medlemmer NBU kr. 250,- på TicketCo
Andre konsert fra 22.00 til 23.00. Billetter inkl. avg. kr. 300,- / medlemmer NBU kr. 250,- på TicketCo

Kjell Inge Brovoll, alias Jolly Jumper og Jan Erik Moe, alias Big Moe, er blant eliten innen norske blues, og har de siste 20 årene vært blant de mest populære og etterspurte til festivaler og klubb konserter i både inn og utland. De siste årene har Jolly Jumper & Big Moe turnert flittig i Norge med ca. 60 -70 konserter i året og er pr. i dag blant de norske bluesartister som gjør flest jobber utenlands med festivalspillinger i blant annet Sveits, England, Tyskland, Hellas, Italia, Tyrkia, Frankrike, Latvia, Island, Danmark, Bosnia, Finland og Sverige. Dette er swingende blå musikk på høyt nivå, og med på veien har de sitt faste band «The Jimbo Jambo Band» som består av Daniel Trustrup Røssing på piano, vokal og Arne «King Kong» Skognes på trommer. Humor står sentralt i konsertene og vi garanterer en bluesaften av de sjeldne.

Stilen vi snakker om er ekte akustisk Amerikansk country blues, og foruten mer og mer egenkomponert materiale, er deler av repertoaret er hentet fra de store stilskaperne på 1920-30-40-tallet, som f.eks. Big Bill Broonzy, Blind Boy Fuller, Tampa Red, Robert Johnson, Texas Alexander, Son House, John Jackson, Mississippi John Hurt, Blind Blake, Bo Carter, Rev, Gary Davis, Leadbelly, Papa Charlie Jackson, Blind Willie McTell, Bukka White, Muddy Waters, BB King, Memphis Jug Band, Mississippi Sheiks, Sonny Terry & Brownie McGee, o s v... I tillegg til dyktig fremførelse av musikken får publikum ta del i Jolly Jumper og Big Moes store kunnskap om det svarte Amerikas musikk, historie og kultur. Humor har også en sentral rolle i konsertene til Jolly Jumper & Big Moe, og du vil helt garantert huske denne kvelden lenge. Gutta er også mye brukt i undervisnings sammenheng på skoler, klubber og organisasjoner.

Nylig utgav denne helt spesielle duoen sitt fjerde album ”Welcome To Jimbo Jambo Land”.15 sterke låter som høster kjempegode kritikker. Trønder Avisa skrev at dette albumet er ”En Aldri Så Liten Klassiker”.

Kjell Inge Brovoll (f.1965), opprinnelig fra Alstahaug på Helgeland, men har vært bosatt i Stjørdal i snart 30 år, er en av Norges aller beste blues munnspillere. Han har også markert seg som en meget dyktig låtskriver, samt at han er en av få vokalister i Norge som kan tolke den spesielle stilen som springer ut fra blusens vugge; Mississippi-deltaet! Jolly har ved flere anledninger de siste par tiårene også turnert og spilt med de aller beste bluesmusikere fra USA og England. Vi kan nevne artister som: Louisiana Red, The Holmes Brothers, Little Willie Littlefield, Big Jack Johnson, Nine Below Zero, Solomon Burke, Bernie Marsden, Magic Slim, Eddy The Chief Clearwater, Michael Roach og Diz Watson.Brovoll er en munnspiller som kan tolke blusens melankoli og harme til det ytterste og er en ettertraktet musiker til å delta på andre artisters innspillinger. Kjell Inge spiller også gitar ”In the Piedmont Fingerpick Style” og er en trollmann på kazoo, vaskebrett og ”footstomp”. I tillegg til å spille, har Kjell Inge drevet artistformidling i snart 25 år og er samtidig grunder og daglig leder for Blues In Hell festivalen.

Jan Erik Moe (f.1950), fra Steinkjer har spilt denne amerikanske musikkformen siden midt på 60-tallet. Han startet sitt første bluesband, ”Milorg Blues Band” i 1967 og har holdt på i snart 50 år som musiker på hobby basis. Gjennom disse årene har Moe også vært flere turer til USA med gitaren som bagasje og der har han fått anledning til å spille sammen med egne favoritter. Moe har spilt på mange forskjellige blues klubber rundt ”The Bay Area” San Fransisco, Berkley og Oakland området. Et av høydepunktene var ”Blues in The Park”-festivalen i Vaccaville. Jan Erik Moe spilte også i Norges kanskje største rockeband gjennom tidende; Prudence! Som hovedinstrument har Moe gitarer av forskjellige varianter, både treverk og stål, men bruker også mandolin, banjo og rare ting med strenger på. Jan Erik er også en meget dyktig låtskriver. Til slutt må det også nevnes at Moe er en ”racer” på ”bass- munnspill”. Jan Erik fikk Steinkjer kommunes kulturpris i 1996. ”Blue” Moe har de siste årene også turnert med legender som Louisiana Red, Nick Grevenites og Nine Below Zero.

Daniel Trustrup Røssing - piano Fra Skogn har tross sin unge alder oppnådd status som en av landets aller beste blues og boogie woogie pianister. Daniel spiller sammen med flere kjente norske og internasjonale artister, og satt i bandet til selveste Chuck Berry i 3 år.

Arne Skognes - trommer En av Norges ypperste trommeslagere uten tvil. Arne bor i Stjørdal, men kommer fra Tromsø hvor han i ung alder spilte med bl. a Jørn Hoel. Skognes spiller i tillegg sammen med Reidar Larsen og en rekke andre norske artister.